bookblog.ro

---

Nostalgii comuniste

Scris de • 9 December 2007 • in categoria Evenimente

Marti, cand ploua mai tare, mi-am gasit si eu sa ma duc la o conferinta cu iz de nostalgie... nostalgie comunista :D Tovarasii Cezar Paul-Badescu si Vasile Ernu sunt cei care ne-au chemat sa bifam evenimentul de la Muzeul George Enescu.

Ca o buna tovarasa ce sunt, am ajuns acolo mai devreme. Cu chiu, cu vai, m-a lasat doamna de la intrare sa iau loc in sala. Cred ca nu i-a placut faptul ca eram uda toata :) In fine, dupa ce ma tine in hol vreo 5 minute, ma pofteste in sala. Ma asez in al doilea rand si citesc cuminte asteptand sa vina lumea. Pe la 5 fara un pic apare Cezar. Povestim putin pana cand il vede pe Vasile si pleaca sa discute chestii organizatorice :) Ma uit curioasa in directia celor doi, nerabdatoare sa vad si eu cum arata Vasile Ernu in carne si oase. Cand colo, ce sa vad? Domnul simpatic, cu fular colorat, sapca si geanta - deci cat se poate de urban -, care imi tinuse usa cand am intrat in muzeu, nu era nimeni altul decat Vasil Ernu! "Misto scriitori mai avem", mi-am spus. Daca scriitorii mi-au placut mult, nu pot sa spun acelasi lucru si despre cititori.

Am dezamagita sa vad cat de putina lume a fost prezenta. Stiu ca nu prea i s-a facut reclama evenimentului, dar totusi... La un moment dat m-am entuziasmat tare, tare, tare la ideea unor lecturi publice. Imi imaginam sali pline de cititori pasionati care vor sa ii asculte timp de o ora, poate mai mult, poate mai putin, pe autorii romani citind de cartile lor, iar la sfarsit sa ii compleseasca cu aplauze si intrebari. Dar dupa ziua de marti cred ca pun visul asta la naftalina. Sper totusi sa-l scot de acolo peste vreo cativa ani.

Mi-a facut mare placere sa ii aud pe cei doi autori citindu-ne cate-un fragment, doua. Si au fost misto si discutiile de dupa. Poate ca, intr-un fel, a fost mai bine ca am fost asa putini. Ne simteam ca intre prieteni :) Si tot ca intre prieteni ne-am dus apoi la Papa la Soni unde eu i-am ascultat fascinata vorbind despre carti si edituri, targuri de carte si cate si mai cate. Asa intalniri intre scriitori si cititori tot sa mai fie! :)

Scris de Ionuca

Citeste cele 6 COMENTARII si spune-ti parerea!

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro