bookblog.ro

---

Anita Sterea, despre Bucureștiul personal, Bucureștiul pietonal și poveștile lui: „Este un oraş prietenos şi dinamic!”

Scris de • 3 October 2016 • in categoria Interviuri

aanita-1Bucureștiul are încă multe colțuri ascunse și povești nespuse atât pentru bucureștenii sadea, cât și pentru cei „adoptați”, turiști sau vizitatori. Un oraș urât sau iubit, blamat sau ridicat în slăvi, Capitala pare să nască mereu pasiuni, precum o femeie cochetă dar năzuroasă din epoca Micului Paris.

Pentru cei dornici de incursiuni printre străduțele dantelate, ornate cu case vechi și pline de istorie, o avem ca ghid pe Anita Sterea, istoric pasionat de urbea mamă, ce îndrumă de șapte ani grupuri de curioși la plimbările pietonale sau virtuale, cursuri și evenimente organizate de Fundația Calea Victoriei.

Andreea Chebac: Care este colțul tău preferat din București, orașul pe care îl dezvălui celor dornici să-l cunoască?

Anita Sterea: Iubesc Bucureştiul în ansamblul său. Iubesc să vad un apus din Parcul Carol, să mă plimb pe aleile Muzeului Satului sau să citesc o carte în Parcul Ioanid. Însă dacă ar fi necesar să mă rezum doar la un „colţ” atunci acela ar fi Strada Dumbrava Roşie care pentru mine este cea mai frumoasă stradă din Bucureşti.

AC: Care este cel mai interesant lucru pe care l-ai aflat despre București de când organizezi cursuri și plimbări cu Fundația Calea Victoriei?

AS: Că nu sunt singura care iubește oraşul. Descopăr oraşul prin fiecare plimbare sau curs, prin fiecare privire a celor ce mă însoţesc şi prin poveştile personale a celor care doresc să ne împărtaşească din amintirile personale pe parcursul plimbărilor.  Am descoperit cred oraşul oamenilor de azi, eu îl ştiam doar pe cel al oamenilor de demult!

AC: Multe mărturii despre București au lăsat de-a lungul istoriei călătorii străini, ce crezi că îi atrage astăzi pe aceștia în Capitală?

AS: Străinii de multe ori iubesc sau cunosc oraşul mai mult ca noi. Sunt deschişi, vin fără aşteptări şi descoperă un oraș civilizat, cu istorie, tradiţie şi cultură, cu oameni prietenoşi şi sociabili. Este un oraş care are cam tot ce işi doreşte un turist, totul, înca la nişte preţuri decente!

 

anita-2

AC: Ce locuri din București sunt de neratat pentru orice turist?

AS: Depinde foarte mult de timpul pe care aceştia îl petrec în oraş. Însă să spunem că pentru un week-end aş recomanda Muzeul Satului, o plimbare pe Calea Victoriei şi în Centrul Vechi, parcul Cișmigiu şi un apus în Parcul Carol!

AC: Se spune că orice oraș are o personalitate, cum ai descrie personalitatea Bucureștiului?

AS: Bucureştiul este un amestec de stări şi senzaţii. Este un oraş în care te poţi regăsi şi dacă ești din vestul sau estul Europei. Este un oraş prietenos şi dinamic!

AC: Ne poți dezvălui una dintre minunatele poveștile ale Bucureștiului?

AS: Pentru că multă lume se duce cu gândul când aude de Bucureşti la Micul Paris, eu m-aş opri la legenda oraşului şi aş spune ca sunt puţini care ştiu că Dâmboviţa era soţia lui Bucur Ciobanul :).

Pe Anita o puteți întâlni la o plimbare prin oraș, în 8 octombrie: Case boierești din București – o plimbare prin inima orașului sau din 21 octombrie la cursul Poveștile Bucureștiului.

Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

  1. Zina spune:

    Felicitări, Anita! Plimbări și cursuri binevenite, care ar trebui să-i determine pe cursanți să iubească și să respecte Bucureștii.

    raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro