bookblog.ro

Metafizica biciclistilor

de Ciprian Valcan, Dana Percec

All, 2014

224 pagini

Categoria: Literatura contemporana

Afla mai multe sau cumpara cartea

Urmând acelaşi tipar de până acum (Logica elefanţilor, Editura All, 2012), Ciprian Vălcan şi Dana Percec au selectat câte douăzeci de eseuri care formulează, într o manieră doar aparent lejeră, un răspuns la tot atâtea pretexte, culese cu ochiul colecţionarului de caricaturi din presa românească şi internaţională sau din tomuri mai mult sau mai puţin colbuite.

Autorii inspectează cu lupa şi curiozitatea entomologului numeroase întâmplări, mesaje şi personaje contemporane, îndemnându-i pe cititori, prin stilul degajat şi tonul convivial, să se amuze pe seama absurdului din viaţa de zi cu zi.

Fie că este vorba de politică, sport, modă, mass media sau tribunale, de gastronomie sau vrăjitorie, eseurile demontează adevăruri mici, truisme, precum şi plăsmuiri de tot felul. Fiecărei păţanii evocate în pretext – unele ilare, cu miros de bâlci, altele aproape detestabile – autorii Metafizicii bicicliştilor îi răspund în manieră diferită, dar convergentă, conturând o nevoie de a răscoli excesele lumii pentru a o îndemna să se reaşeze.

« Toate cartile din categoria „Literatura contemporana“.

« Afiseaza toate cartile.

Copyright ©2011 Bookblog.ro