bookblog.ro

Secretele mortii lui Mussolini

de Luciano Garibaldi

Corint, 2014

320 pagini

Categoria: Istorie

Afla mai multe sau cumpara cartea

Ultimele acţiuni şi decizii ale lui Mussolini (plecarea din Milano, cu un convoi de maşini şi camioane, care se îndrepta, se pare, fie spre o redută din Alpi, pentru o ultimă înfruntare, fie spre o altă destinaţie) rămân încă sub semnul misterului.
Luciano Garibaldi încearcă să răspundă la o serie de întrebări legate de secretele morţii lui Mussolini. A avut Ducele un plan, chiar şi unul disperat, care, la un moment dat, nu a mai funcţionat? După cercetări aprofundate, care au durat 30 de ani, şi multe interviuri cu martori oculari sau participanţi direcţi la evenimentele de atunci, Garibaldi ne oferă câteva scenarii posibile ale morţii lui Mussolini.
Consecvent în felul său de a fi, Ducele s-a considerat mereu un aventurier revoluţionar, pregătit să-şi joace şi ultima şansă.
Dar, aşa cum ne arată istoria, el avea mereu grijă, înainte de a intra în joc, să aranjeze cărţile în aşa fel încât şansa să-i fie întotdeauna prielnică.
Şi-a jucat Mussolini ultima carte pe 28 aprilie 1945 sau Winston Churchill i-a întins o cursă... fatală?
„Garibaldi nu acceptă opinia comună, conform căreia Mussolini şi amanta lui devotată, Claretta Petacci, ar fi fost executaţi de partizanii comunişti din mişcarea de rezistenţă.
Dimpotrivă, el încearcă să dovedească în cartea sa că aceştia ar fi fost ucişi la insistenţa serviciilor secrete britanice, din ordinul direct al lui Winston Churchill.” LIBRARY JOURNAL

« Toate cartile din categoria „Istorie“.

« Afiseaza toate cartile.

Copyright ©2011 Bookblog.ro