bookblog.ro

Parcul cioburilor

de Lina Bronsky

All, 2015

208 pagini

Categoria: Literatura contemporana

Afla mai multe sau cumpara cartea

Un excepțional roman de debut

Alina Bronsky prezintă o poveste enigmatică, pătrunzătoare, profund conectată la pulsul lumii în care trăim.

Sașa Naimann, o tânară rusoaică de șaptesprezece ani, trăiește într-un cartier sărăcăcios din Berlin împreună cu mătușa și frații ei mai mici. Cum singurul merit al mătușii este vocația de bucătăreasă, Sașa este cea care ține de fapt casa. Tenacitatea ei își are însă rădăcinile într-o experiență cruntă, care o forțează să se maturizeze înainte de vreme: Vadim, tatăl ei vitreg, i-a ucis mama. Așa că, în timp ce colegele ei tânjesc după povești de dragoste cu feți-frumoși, Sașa nu mai are decât două dorințe: să scrie un roman despre mama ei moartă și să-i ia viața celui care a ucis-o.

Romanul surprinde în profunzime vocea eroinei, matură și copilăroasă, sceptică și entuziastă în același timp, reprezentativă pentru vocile multora din generația ei. Revista germană Freundin Magazine numeste Parcul cioburilor „o frustă, fascinantă portretizare a vieții la marginea societății”. Dar povestea Sașei nu rămâne marginală, surprinde direct esența a ceea ce înseamnă să ai 17 ani în vremurile noastre.

„Cel mai incitant debut al sezonului." - Der Spiegel

„Jucăuș, îndrăzneț și plin de vervă... Un roman pe care nu îl poți lăsa din mână." - Book Reporter

„Indiferent dacă este autobiografică sau nu, cartea Alinei Bronsky este scrisă cu vervă și autenticitate, captând egocentrismul și așteptările unei fete care abia descoperă puterea sinelui.”- Vogue

„Lumea literară are un nou geniu! Bronsky este un talent imens!” - Focus

« Toate cartile din categoria „Literatura contemporana“.

« Afiseaza toate cartile.

Copyright ©2011 Bookblog.ro