bookblog.ro

Pygmalion

de George Bernard Shaw

Litera, 2015

144 pagini

Categoria: Literatura contemporana

Afla mai multe sau cumpara cartea

„Englezii nu au nici un respect față de limba lor și nu sunt interesați să-și învețe copiii s-o vorbească. Ortografia lor este atât de oribilă, încât nici nu om nu poate învăța să pronunțe după ea.“ (G. Bernard Shaw)

„Pentru opera sa care este marcată de idealism și umanitate, pentru satira sa stimulatoare, plină de multe ori de o singulară frumusețe poetică.“ (Comitetul Nobel)

„Cei mai mulți oameni spun că îi dau dreptate lui Bernard Shaw sau că nu-l înțeleg. Eu sunt singurul care-l înțelege și nu-i dau dreptate." (C.K. Chesterton)

„Cu privirea sa pătrunzătoare, dramaturgul vede că, de cele mai multe ori, o serie de achiziții superficiale – îmbrăcămintea, limbajul, purtările, stilul de viață – sunt cele care acordă de fapt individului statutul social considerat cu mândrie un drept al posesorului: și își râde de asta, ca democrat și socialist, cam la fel cum Molière își râde de una sau de alta dintre profesiile liberale.“ (R.E. Burton)Clasici moderni Litera pune laolaltă scriitori moderni ale căror opere au devenit deja repere clasice. Cele mai importante, mai provocatoare, mai emoționante, mai revoluționare opere din ultimii 125 de ani – cărți care vor continua să fie citite de la o generație la alta.

« Toate cartile din categoria „Literatura contemporana“.

« Afiseaza toate cartile.

Copyright ©2011 Bookblog.ro