bookblog.ro

Roberto Bolaño

de Anvers

Leda, 2011

128 pagini

Categoria: Thriller

Afla mai multe sau cumpara cartea

Intalnim in acest pseudo-thriller fara deznodamant cadavre si politisti rataciti pe drumul Castelldefels si Barcelona, o roscata misterioasa despre care vorbeste tota lumea, dar nevazuta de nimeni, un vagabond cocosat traind in padure, un asasinat congelat in memoria catorva, plaje maturate de o lunga toamna mediteraniana, albastrul marii, flash-uri de scene sadomasochiste, campinguri pustii asemenea celui in care un chilian pe nume Roberto Bolańo scrie romanul pe care il citim, halucinatii, transcrieri de cosmaruri, primii detectivi fantomatici in deriva.


Anvers este big bang-ul din care opera ulterioara a lui Bolanō, de la Literatura nazista in America la Detectivii salbatici si 2666, se va naste. A fost scris in saracie si clandestinitate, in Spania, in anul 1980. Va ramane inedit si nu va fi publicat decat douazeci si doi de ani mai tarziu, cu cateva luni inainte de moartea autorului.
Deopotriva naratiune fragmentata si poem in proza, de o frumusete frenetica si devoratoare, Anvers este, dupa cum il definea insusi autorul, radical si solitar.


„Bolańo si-a faurit deja un stil uluitor, inconfundabil. O carte perfecta pentru fani, excelenta pentru noii convertiti...” – Northwest Phoenix

« Toate cartile din categoria „Thriller“.

« Afiseaza toate cartile.

Copyright ©2011 Bookblog.ro