bookblog.ro

Ucigașul dragonului

de Persson

Trei, 2016

472 pagini

Categoria: SF & Fantasy

Afla mai multe sau cumpara cartea

Al doilea roman din seria inspectorul Evert Bäckström
De la autorul bestsellerului Cazul Linda


Inspectorul Evert Bäckström este creația antipatică, dar incontestabil de strălucită și amuzantă a lui Leif G.W. Persson: un polițist memorabil, mizantrop, lipsit de etică și arogant, care poate transforma o scenă a crimei într-o comedie neagră, având grijă să enerveze pe aproape toată lumea.


Când un băiat care împarte ziare găsește cada¬vrul unui bătrân care fusese bătut și strangulat, toată lumea crede că este vorba despre o crimă obișnuită. Dar nu și Bäckström.
Se dovedește că instinctul detectivului nu dă greș: băiatul care împarte ziare dispare, iar Bäckström rezolvă o enigmă aparent de nepă¬truns cu aceeași combinație de nepăsare, noroc și intuiție magistrală.


“Malițiosul inspector Evert Bäckström se întoarce și, deși greu de crezut, este figura cea mai pitorească a acestei povești.” - Euro Crime


“Evert Bäckström este un antierou fermecător.” - crimepieces.com


“Ucigașul dragonului este scris într-un stil incisiv și umoristic totodată, iar Persson își trimite personajul excentric în noi aven¬turi alături de o echipă de poliție intransigentă.” - Fyens StiftstidendeLeif G.W. Persson este cel mai cunoscut criminalist scandi¬nav şi un profiler renumit. Din 1991, este profesor la Academia suedeză de Poliţie şi, ca expert criminalist, analizează cazuri complicate în emisiuni TV şi în presă. Este autorul a zece romane poliţiste, trei dintre ele avându-l drept protagonist pe excentricul inspector de poliţie Evert Bäckström.


A primit nenumărate distinc¬ţii literare, printre care The Piraten Award, The Glass Key for Best Scandinavian Crime Novel, The Swedish Academy of Crime Writers' Award (de trei ori), The Finnish Whodunnit Society's Annual Award for Excellence in Foreign Crime Writing, The Petrona Award for Best Scandinavian Crime Novel şi The Danish Academy of Crime Writers' Palle Rosenkrantz Prize.


Trilogia Bäckström stă la baza unui serial TV difuzat, din ianuarie 2015, de reţeaua Fox în Statele Unite.

« Toate cartile din categoria „SF & Fantasy“.

« Afiseaza toate cartile.

Copyright ©2011 Bookblog.ro