bookblog.ro

Dincolo de frumusețea perenă

de Katherine Boo

Publica, 2016

320 pagini

Categoria: Eseuri

Afla mai multe sau cumpara cartea

n această carte uluitoare Katherine Boo zugrăveşte o epocă tulbure de schimbări globale şi de inegalitate ce devine umană prin povestea dramatică a unor familii care luptă pentru o viaţă mai bună în Annawadi, o aşezare improvizată la umbra hotelurilor de lux de lângă aeroportul din Mumbai. Odată ce India începe să prospere, locuitorii din Annawadi încep să spere cu pasiune. Abdul, un adolescent întreprinzător, vede „o avere nemăsurată” în gunoaiele reciclabile aruncate de cei bogaţi. Chiar și copiii cei mai săraci, cum ar fi tânărul hoţ Kalu, simt că şi-ar putea împlini visele.


Ulterior însă Abdul este acuzat pe nedrept în urma unei tragedii şocante; teroarea şi recesiunea globală scutură oraşul din temelii; tensiunile înăbuşite legate de religie, castă, sex, putere şi invidie economică ies la iveală în chip brutal. Cu inteligenţă, umor şi o profundă înţelegere a ceea ce-i leagă pe oameni în vremuri tulburi de schimbare, Dincolo de frumuseţea perenă, o carte bazată pe ani întregi de documentare fără compromis, îl duce pe cititor drept în mijlocul uneia dintre lumile ascunse ale secolului XXI şi în inima unor familii cu neputinţă de uitat.


Documentată precum scandalul Watergate, scrisă precum Marile speranţe şi, fără îndoială, cea mai bună carte de non-ficţiune din ultimii ani.
New York Magazine


Această carte este deopotrivă un tur de forţă în reportajul social şi o capodoperă literară.
Din motivația juriului, la acordarea premiului pentru non-ficțiune PEN/John Kenneth Galbraith Award


O piatră de hotar.
The Wall Street Journal


Însufleţitoare şi irezistibilă... Reuşita extraordinară a lui Boo este dublă. Pe de o parte, ne arată cum își găsesc oamenii puterea să rămână oameni în cele mai disperate împrejurări și, pe de altă parte, ne face să ne pese.
People


O carte deosebit de inteligentă (şi) umană... Deschizătoare de drumuri.
Junot Díaz, The New York Times Book Review

« Toate cartile din categoria „Eseuri“.

« Afiseaza toate cartile.

Copyright ©2011 Bookblog.ro