bookblog.ro

Dimineti in Jenin

de Susan Abulhawa

Polirom, 2017

244 pagini

Categoria: Literatura contemporana

Afla mai multe sau cumpara cartea

Autoarea bestsellerului Albastrul dintre cer şi ape


Locuitorii din Ein Hod, vechi sat palestinian, duc o viaţă liniştită, cultivînd măslini şi smochini. Pînă în 1948, cînd sînt forţaţi să-şi părăsească pămîntul şi căminele şi să-şi găsească adăpost într-o tabără de refugiaţi din preajma oraşului Jenin. Ceea ce urmează este saga unei familii palestiniene, desfăşurată pe patru generaţii prinse în vîrtejul evenimentelor din Orientul Mijlociu. După cum ea însăşi mărturiseşte, autoarea şi-a propus să recurgă la literatură pentru a arunca o lumină nouă asupra evenimentelor petrecute în Palestina în perioada 1941-2002. Urmărind vieţile unor oameni obişnuiţi, dar care se dovedesc a fi caractere puternice, convingătoare, ea spune de fapt povestea unei întregi naţii şi pledează pentru dreptul la istorie al celor ajunşi în condiţia de refugiaţi ca urmare a evacuărilor masive cauzate de conflictul israeliano-palestinian. Roman cu un puternic impact emoţional, naraţiune ritmată de episoade dramatice, spusă deseori chiar de eroii întîmplărilor, nu lipsită de întorsături spectaculoase, dar pline de tîlc, Dimineţi în Jenin este o lectură pasionantă.


„Prietenia, adolescenţa, dragostea: momente obişnuite, ce se petrec pe fundalul unor evenimente cu totul extraordinare, fac din Dimineţi în Jenin o poveste vie.” (The Independent)


„O carte curajoasă care ne aminteşte de istoria unei naţiuni şi a unui popor slujindu-se de poveşti comune de viaţă, petrecută uneori în circumstanţe neobişnuite. Fără să urmărească senzaţionalul, romanul lui Susan Abulhawa dă şi impresia unui documentar care lasă evenimentului istoric libertatea să vorbească de la sine.” (The Guardian)


„Una dintre cele mai provocatoare cărţi publicate vreodată, scrisă cu pasiune şi sinceritate.” (Daily Mail)

« Toate cartile din categoria „Literatura contemporana“.

« Afiseaza toate cartile.

Copyright ©2011 Bookblog.ro