bookblog.ro

Scrisori catre Vera

de Vladimir Nabokov

Polirom, 2017

744 pagini

Categoria: Biografii, Memorii, Jurnale

Afla mai multe sau cumpara cartea

Scrisorile marelui scriitor către Vera, soţia sa, pentru prima oară în volum, în limba română – cronica unei poveşti de dragoste de-o viaţă.


„Pentru Nabokov proza este totul, ea este profunzimea, energia divină.” (The New York Times)


„Aceste scrisori cuprind cele mai emoţionante pasaje pe care le va scrie vreodată Nabokov, pline de viziuni cînd impresioniste, cînd extrem de detaliate asupra lumii înconjurătoare, pe care o zugrăveşte ca fiind dureros de frumoasă. Nabokov cel din acest volum e un scriitor care îşi face o misiune din a-şi convinge cititoarea să coboare de pe terasa de la ultimul etaj arătîndu-i splendoarea lumii care a încetat cumva să mai fie o sursă de încîntare.” (The Times Literary Supplement)


„Nuanţate de o imediateţe senzuală a detaliului, Scrisorile sînt mărturia extazului… Ele dezvăluie un Nabokov de o inteligenţă sclipitoare, cu un dar aparte pentru critică la obiect şi o fascinaţie pentru ceea ce se situa în afara culturii sale – fie că era vorba de autobuzele Greyhound din Massachusetts sau de metroul din New York. Acum, probabil pentru prima oară, autorul rus se iveşte limpede din umbrele biografilor săi.” (The Observer)

« Toate cartile din categoria „Biografii, Memorii, Jurnale“.

« Afiseaza toate cartile.

Copyright ©2011 Bookblog.ro