bookblog.ro

Sfârșitul singurătății

de Benedict Wells, Polirom

Polirom, 2017

320 pagini

Categoria: Literatura contemporana

Afla mai multe sau cumpara cartea

Jules şi cei doi fraţi ai săi mai mari, Marty şi Liz, sînt nişte copii foarte diferiţi unul de celălalt, însă un unic eveniment tragic îi uneşte. Crescuţi într-un mediu perfect, aproape idilic, ei vor pierde această viaţă liniştită în urma unui accident în care le mor amîndoi părinţii. Deşi trimişi la acelaşi internat, fiecare o apucă pe calea sa, îndepărtîndu-se şi pierzînd legătura cu ceilalţi. Mai ales Jules, odinioară un munte de încredere în propriile forţe, se retrage acum în lumea viselor şi a fanteziei. Singura prietenie din viaţa lui i-o poartă misterioasei Alva, dar nu-şi va da seama ce înseamnă pentru el decît ani buni mai tîrziu. Cînd Jules o reîntîlneşte pe Alva ca adult, pare că cei doi vor putea recupera timpul pierdut. Însă trecutul revine cu toate fantomele lui şi este de neoprit.


„Benedict Wells a îndrăznit să scrie despre un subiect tulburător, pe care-l stăpîneşte fără cusur. Vocea lui narativă e calmă, la răstimpuri melancolică. Imaginile sînt puternic schiţate, iar conturul personajelor nu are trăsături inutile.” (St. Galler Tagblatt)


„Cel mai bun roman de John Irving care n-a fost scris de John Irving. Wells creează personaje credibile, poveşti de dragoste cu fundal psihologic fascinant şi scene de neuitat.” (Der Tagesspiegel)


„Deşi e abia trecut de treizeci de ani, Benedict Wells scrie ca un profesionist, înţelept şi plin de dragoste faţă de personajele sale.” (Literatur Spiegel)


„Povestea pe care o spune Wells este uimitoare, aproape un basm.” (Frankfurter Allgemeine Zeitung)

« Toate cartile din categoria „Literatura contemporana“.

« Afiseaza toate cartile.

Copyright ©2011 Bookblog.ro