bookblog.ro

Angrenajul. Memoriile unui trader

de Jerome Kerviel

Pandora M, 2011

240 pagini

Categoria: Biografii, Memorii, Jurnale

Afla mai multe sau cumpara cartea

24 ianuarie 2008: Jérôme Kerviel a ajuns pe prima pagină a ziarelor din întreaga lume, acuzat de a fi comis cea mai mare fraudă financiară din istoria sistemului bancar. Paguba raportată de Société Générale a fost de 4,9 miliarde de euro.
Cine e acest tânăr enigmatic cu privire inteligentă a cărui figură a făcut înconjurul lumii? Acuzat că ar fi terorist, considerat un geniu al răului, Jérôme Kerviel a fost comparat cu Walter Mitty sau cu alţi traderi renumiţi pentru delapidările lor spectaculoase. Un măr viermănos? Sau doar produsul unui sistem putred şi victima lăcomiei corporatiste?
Angrenajul îşi propune să răspundă la toate aceste întrebări, ajutându�-vă să intraţi în mintea unui trader care, deşi nu deţinea o poziţie profesională importantă, a reuşit să clatine economia mondială din biroul său de la etajul şase al unei clădiri din vestul Parisului. Nu câştiga pe vremea aceea mai mult de 100 000 de euro pe an, dar a îndrăznit să facă tranzacţii în valoare de 50 de miliarde de euro. Adică aproape jumătate din PIB-ul României.
Publicat cu doar câteva zile înainte de începerea procesului de acuzare a traderului francez, Angrenajul – Memoriile unui trader combină atmosfera ameninţătoare şi absurdă a unui roman kafkian cu detaliile care demască un sistem financiar viciat.

« Toate cartile din categoria „Biografii, Memorii, Jurnale“.

« Afiseaza toate cartile.

Copyright ©2011 Bookblog.ro