bookblog.ro

Somnul de veci

de Raymond Chandler

Nemira, 2011

240 pagini

Categoria: Thriller

Afla mai multe sau cumpara cartea

LA INCEPUTUL UNEI ZILE DIN „MIEZ DE OCTOMBRIE“...
Philip Marlowe, „spilcuit, curat, barbierit si treaz“, merge in vizita la resedinta batranului domn Sternwood, ca sa se ocupe de Arthur Gwynn Geiger, care se da negustor de carti rare. Fiica cea mare a gazdei are insa impresia ca detectivul a fost angajat ca sa-l gaseasca pe sotul ei disparut cu o luna in urma.
INVESTIGATORUL AJUNGE LA LIBRARIE...
si afla din intâmplare ca Geiger are obiceiul de a imprumuta literatura pornografica de la magazinul personal. Marlowe il urmareste pana acasa si ramane de veghe.
TIPETELE SI IMPUSCATURILE...
care se aud dinauntru il pun pe jar. Detectivul se napusteste in casa si-l gaseste pe Geiger fara suflare. Alaturi de el, o vede pe Carmen, fiica cea mica a lui Sternwood, goala si sub influenta drogurilor.
„Somnul de veci este o poveste cu sex, droguri si santaj in inalta societate, spusa de un dur cinic, Philip Marlowe. (...) Ceea ce il scoate in evidenta este calitatea mintii care l-a conceput. Aptitudinea lui Chandler de a scrie povesti senzationale se vede din multiplele intorsaturi ale intrigii, iar romanul se citeste cu inevitabilitatea simpla a unei tragedii grecesti.“Ian Rankin

« Toate cartile din categoria „Thriller“.

« Afiseaza toate cartile.

Copyright ©2011 Bookblog.ro