bookblog.ro

Tridentul lui Neptun

de Fred Vargas

Trei, 2011

472 pagini

Categoria: Roman politist

Afla mai multe sau cumpara cartea

Comisarul Adamsberg şi adjunctul său, Danglard, se confruntă cu un caz straniu: o fată este ucisă cu o lovitură de trident, obiect care îi trezeşte lui Adamsberg nişte amintiri dureroase. Cu mult timp înainte, fratele său a fost acuzat pe nedrept de uciderea iubitei sale, iar arma crimei a fost aceeaşi: un trident. Deşi îl identificase pe criminal, Adamsberg n-a putut dovedi niciodată nevinovăţia fratelui său şi eşecul acesta l-a urmărit toată viaţa. Acum simte că e vorba despre acelaşi personaj malefic care, cu ani în urmă, a comis o serie de crime sângeroase.
Împreună cu echipa lui, Adamsberg pleacă la Québec pentru un curs de specializare în amprentarea genetică. Ajunşi acolo, lucrurile se complică, iar coincidenţele bizare apar la tot pasul. Comisarul trebuie să se lupte atât cu demonii din trecut, cât şi cu provocările prezentului ca să rezolve încă un caz misterios.
De aceeaşi autoare, la Editura Trei, a mai apărut romanul Omul cu cercurile albastre.


«Acest amestec de rigoare ştiinţifică (...) şi de fantezie nestăvilită, de precizie milimetrică şi de umor dă farmec tuturor romanelor lui Fred Vargas. Tridentul lui Neptun este una dintre cele mai izbutite cărţi ale sale. Un roman poliţist excepţional, dar şi un moment de poezie pură.» Télérama


«Ca întotdeauna, autoarea îşi condimentează romanul cu personaje venite din trecut, cu indicii bizare şi cu anecdote picante. În acest spaţiu al libertăţii absolute, aşa cum îl vede ea, Fred Vargas dă frâu liber imaginaţiei. Ea nu scrie niciodată romane care să te lase indiferent.» Le Nouvel Observateur


«Acum când alcoolul îi amorţise muşchii, putea să reflecteze, să urmărească un fir, să facă supoziţii. Să încerce să privească monstrul pe care evocarea lui Neptun îl scosese, în sfârşit, la lumină din propriile caverne. Pasagerul clandestin, teribilul intrus. Asasinul invincibil şi trufaş pe care-l numea Tridentul. Ucigaşul de neînvins care îi dăduse viaţa peste cap, cu treizeci de ani în urmă. Vreme de paisprezece ani îl vânase, îl hăituise, trăgând de fiecare dată nădejde să-l prindă şi pierzându-şi de fiecare dată prada mişcătoare. Alergând, căzând, ridicându-se iar.»

« Toate cartile din categoria „Roman politist“.

« Afiseaza toate cartile.

Copyright ©2011 Bookblog.ro