bookblog.ro

Omul fara chip - incredibila ascensiune a lui Putin

de Masha Gessen

Pandora M, 2012

352 pagini

Categoria: Biografii, Memorii, Jurnale

Afla mai multe sau cumpara cartea

Vladimir Putin, fost ofiţer KGB, avea să fie propulsat în anul 2000 în fruntea Rusiei, într-un moment de disperare, de camarila lui Boris Elţîn. Aparent lipsit de charismă şi fără vreun program politic coerent, Putin se va desprinde curând de tutelă. Dovedind că nu este omul de paie pe care şi-l doriseră promotorii săi, va începe să conducă ţara cu mână de fier.
Povestea lui Putin se împleteşte cu istoria contemporană a Rusiei şi mai ales a unui oraş emblematic pentru această istorie: Sankt Petersburg. Metropola rusă va fi martoră, odată cu despărţirea de trecutul sovietic, la ascensiunea unui ofiţer KGB ajuns viceprimar, apoi şef al FSB (urmaşă a poliţiei secrete sovietice) şi, în cele din urmă, preşedinte al celei mai întinse ţări din lume.
Povestea lui Putin nu s-a terminat. Poate că abia începe...


Născută la 13 ianuarie 1967, Masha Gessen este jurnalistă şi autoare americană. S-a născut în Rusia, iar în 1981 s-a mutat în SUA împreună cu familia. Se reîntoarce la Moscova – unde şi locuieşte la ora actuală – în 1991.


Scrie atât în rusă, cât şi în engleză şi publică în mod constant în The New Republic, New Statesman, Granta şi Slate. Masha Gessen este corespondentul rus pentru publicaţia US News & World Report.


Pentru această carte s-a informat din surse la care nu a mai avut acces nici un alt scriitor. A documentat solid volumul, recurgând la numeroase interviuri, articole şi reportaje, la biografii oficiale sau nu, la cărţi de memorii, emisiuni radio şi tv, acte, contracte, transcrieri de discuţii, înregistrări video şi audio. A trăit istoria pe care o descrie „la prima mână".

« Toate cartile din categoria „Biografii, Memorii, Jurnale“.

« Afiseaza toate cartile.

Copyright ©2011 Bookblog.ro