bookblog.ro

Resursele umane în ecuaţia profitului

de Jeffrey Pfeffer

All, 2010

339 pagini

Categoria: Business si Management

O nepotrivire provocatoare in managementul organizational. Cercetarea, experienta si bunul simt, toate indica din ce in ce mai pronuntat o relatie directa intre succesul financiar al unei companii si angajarea sa in practici manageriale care trateaza oamenii drept capital. In aceasta exeminare critica a practicilor de management al resurselor umane, autorul de succes si expertul in management Jeffrey Pfeffer sustine ca majoritatea practicilor general acceptate sunt extrem de distructive atat pentru relatiile de lucru, cat si pentru performanta organizationala. Pfeffer prezinta analize si exemple din realitatea de zi cu zi, in dorinta de a demonstra o corelatie directa intre profit si un bun management al oamenilor.


Pe baza cercetarilor intreprinse la diverse companii, Pfeffer construieste o ipoteza de afaceri convingatoare, conform careia cultura si capacitatea unei companii - derivate din felul in care isi administreaza oamenii - sunt adevaratele si durabilele surse de avantaj competitional.


Autorul analizeaza motivele pentru care pana si cele mai inteligente organizatii ajung sa faca uz de sabloane daunatoare atunci cand isi administreaza angajatii si ofera o suita de pasi specifici, aplicabili, care pot fi urmati pentru a obtine o performanta mai buna. Astfel, intr-un mod clar si lipsit de ocolisuri, Pfeffer identifica tendinte problematice in acordarea compensatiilor, sugereaza alternative la reducerile de personal, examineaza efectele economice ale sindicatelor si analizeaza rolurile eficiente ale reglementarilor publice.

« Toate cartile din categoria „Business si Management“.

« Afiseaza toate cartile.

Copyright ©2011 Bookblog.ro