bookblog.ro

Goana dupa bani

de Oliver Harris

Trei, 2012

440 pagini

Categoria: Thriller

Afla mai multe sau cumpara cartea

Un vârtej amețitor al minciunii și corupției, un portret plin de acuratețe al Londrei de astăzi și un erou seducător: detectivul Nick Belsey.
Un thriller urban.


Jocuri de noroc, corporații, prinți arabi, carteluri chinezești și interlopi, dar și o poveste de dragoste tragică.
Goana după bani este primul roman dintr-o serie de thrillere polițiste a căror acțiune se petrece în Londra zilelor noastre și care îl au în centru pe detectivul Nick Belsey, un polițist nu tocmai imaculat, dar plin de inteligență și inventivitate.
Belsey e falit. Pare să fie ultima zi a carierei sale în poliție. Însă la secție este anunțată dispariția unei persoane. De data aceasta, pe Bishops Avenue, zona cea mai scumpă a Londrei. Pentru Belsey e prilejul de a-și salva cariera. Dar jocurile în care intră se dovedesc a fi mai mult decât periculoase.


Cazul pe care-l anchetează Belsey este sinuciderea oligarhului rus Alexei Devereaux. Vrând să profite de pe urma banilor acestuia, poliţistul îşi însuşeşte identitatea lui. Însă povestea se complică, iar Belsey va fi nevoit să descopere adevărul din spatele unor crime misterioase.


Belsey trebuia să scoată azi şase mii din vânzarea posesiunilor lui Devereux şi să se doteze cu infrastructura financiară necesară pentru a-i goli conturile mortului. Avea sentimentul că ceva se afla pe urmele numărului 37 din Bishops Avenue. Ar fi preferat s-o taie din Anglia până la căderea nopţii, însă trebuia să se dea la fund până a doua zi dimineaţă. Se îndrăgostise puţin, dar aşa ceva se mai întâmpla.


«Având toate ingredientele unui thriller, romanul lui Oliver Harris e totodată și o lectură captivantă, dată fiind descrierea extrem de amănunțită și de plastică a locurilor unde se petrece acțiunea. Un adevărat roman londonez.» -- The Literary Review


«Combinând o scriitură originală cu o cunoaștere în amănunt a tuturor locurilor secrete ale Londrei, Oliver Harris spune o poveste alertă, plasată în lumea contempo-rană a goanei după bani. Începutul foarte promițător al unei serii de succes.» -- Short List

« Toate cartile din categoria „Thriller“.

« Afiseaza toate cartile.

Copyright ©2011 Bookblog.ro