bookblog.ro

Inchizitorul

de Mark Allen Smith

Trei, 2012

408 pagini

Categoria: Aventura

Afla mai multe sau cumpara cartea

GEIGER: expert în recuperarea de informaţii.
GEIGER: un om fără trecut.
GEIGER: ştie întotdeauna când minţi.
Are un talent special: recunoaşte o minciună în clipa în care o aude. Iar în domeniul în care lucrează, acest talent este de nepreţuit, fiindcă adevărul este produsul cel mai scump de pe piaţă.
Este expert în recuperarea de informaţii – o activitate periculoasă, ce presupune extragerea de informaţii confidenţiale de la oameni. Torţionar meticulos, spre deosebire de concurenţii săi, rareori lasă vreo urmă şi foloseşte o varietate de metode – unele fizice, majoritatea psihologice, însă întotdeauna obţine adevărul.
Una dintre regulile lui Geiger este aceea că nu lucrează niciodată cu copii. Aşa că, atunci când partenerul său, Harry Boddicker, îi aduce un client care insistă să fie interogat un puşti de doisprezece ani, Geiger răspunde instinctiv şi îl protejează pe băiat, ascunzându-l de răpitorul lui.


«Era un tip cu adevărat ciudat — dar la ce te puteai aştepta de la cineva care lucra în domeniul lui Geiger? Clientului îi ajunseseră la urechi tot felul de poveşti: că Geiger era bolnav cu capul şi că făcuse puşcărie; că era un nemernic de la Agenţia Naţională de Securitate; că era un pervers care moştenise o avere considerabilă şi că nu lucra în branşa asta pentru bani, ci pentru senzaţii tari. Singurul fir care unea toate aceste zvonuri era că Geiger n-avea egal».


«Un joc ce implică riscuri maxime şi multă adrenalină… Geiger este un personaj fascinant, cu o poveste pe măsură. Un thriller extrem de convingător, care evită delimitările rigide între băieţii buni şi băieţii răi.» -- Library Journal
«Deşi e primul roman al lui Mark Allen Smith, Inchizitorul se remarcă prin dimensiuni psihologice pe care nu le-ai bănui la o carte de debut. Te lasă în expectativă şi dornic să citeşti continuarea.» -- Kirkus

« Toate cartile din categoria „Aventura“.

« Afiseaza toate cartile.

Copyright ©2011 Bookblog.ro