bookblog.ro

Manichiura pt mort

de Daria Dontova

All, 2012

320 pagini

Categoria: Roman politist

Afla mai multe sau cumpara cartea

Eufrosina locuieşte la Moscova, alături de soţul ideal – bogat, frumos, atent. Cocoloşită încă din copilărie, fără slujbă, prieteni sau familie, duce o existenţă plicticoasă şi nu face decât să citească romane poliţiste.
Aflând că Mihail o înşală, Frosia pleacă de acasă, hotărâtă să se sinucidă. O întâlneşte însă pe Katia, care o adoptă. Începe o viaţă nouă, fiind forţată nu numai să înveţe să gătească şi să spele, ci şi să… descopere criminali. Când Katia cade în mâinile unor răufăcători, Eufrosina are la dispoziţie două săptămâni pentru a găsi salvarea. Se transformă în detectiv fără voie, fiind forţată să investigheze pe cont propriu mai multe crime ce par să aibă un element comun şi devenind o persoană cu totul diferită: Evlampia Romanova, tânăra pentru care viaţa însăşi este o aventură.
Noua eroină devine nu doar un investigator de temut, ci şi o femeie descurcăreaţă, capabilă să rezolve cu dibăcie toate problemele apropiaţilor. Iar când în sfârşit o salvează pe Katia, află că încrengătura crimelor la a căror cercetare a contribuit era mult mai complicată decât şi-ar fi putut imagina.
Miss Marple ar trebui să o invidieze pe Evlampia Romanova, moscovita modernă şi non-conformistă care îi ameninţă poziţia în galeria personajelor celebre din literatura poliţistă. Manichiură pentru mort este primul din seria romanelor poliţiste care au creat un nou val în literatura rusă de gen. Cu un stil propriu şi o scriitură proaspătă, Daria Danţova a creat o reţetă miraculoasă, în care umorul şi suspansul se împletesc pentru a ţine cititorul în priză de la prima până la ultima pagină.

« Toate cartile din categoria „Roman politist“.

« Afiseaza toate cartile.

Copyright ©2011 Bookblog.ro