bookblog.ro

Tamaduitorul

de Antti Tuomainen

Trei, 2013

232 pagini

Categoria: Roman politist

Afla mai multe sau cumpara cartea

O poveste despre supraviețuire, loialitate și puterea voinței


Cu două zile înainte de Crăciun, locuitorii din Helsinki se zbat să supraviețuiască schimbărilor climaterice catastrofale. Ploaia parcă nu se mai oprește, tunelele metroului sunt inundate, mașini abandonate ard în flăcări pe străzi, iar autoritățile lansează avertizări de epidemii.
Într-o atmosferă apocaliptică, de sfârșit de lume, un bărbat își caută soția dispărută. Tapani Lehtinen, unul dintre puținii oameni dispuși să mai trăiască în oraș, se angajează într-o căutare frenetică.
Pe măsură ce avansează în cercetările lui, Tapani descoperă din ce în ce mai multe secrete din trecutul Johannei. Secrete caresunt legate chiar de crima pe care aceasta o investiga.

„În thrillerul distopic al lui Antti Tuomainen, povestea de dragoste, dezastrul climateric și crima politică se împletesc într-o scriitură densă și matură, din care răzbate atmosfera întunecată a ținuturilor nordice." - Weekendavisen (Danemarca)„Încărcat de suspans și stranietate, romanul lui Tuomainen îți taie răsuflarea. Dominat de teamă și fascinație totodată, nu te poți opri din citit." - Turun Sanomat (Finlanda)

« Toate cartile din categoria „Roman politist“.

« Afiseaza toate cartile.

Copyright ©2011 Bookblog.ro