bookblog.ro

O saptamana in decembrie

de Sebastian Faulks

Litera, 2013

576 pagini

Categoria: Literatura contemporana

Afla mai multe sau cumpara cartea

Londra, cu o săptămână înainte de Crăciun, 2007. Timp de șapte zile, şapte personaje creionează tiparele complexe ale vieţii urbane în lumea de astăzi: un manager de fonduri speculative aflat în căutarea celei mai răsunătoare tranzacţii a vieţii sale, un jucător de fotbal profesionist recent sosit din Polonia, un tânăr avocat cu prea puţine cazuri şi prea mult timp pentru speculaţii teoretice, un student absorbit de teoriile islamiste, un autor de recenzii literare, un elev dependent de droguri şi de reality-show-uri şi un conductor de metrou – o tânără al cărei traseu uneşte toate aceste vieţi şi multe altele într-un circuit zilnic.


Resorturile actualei crize economice, manifestările fundamentalismului religios, prăpastia dintre generaţii, efectele dezumanizante ale erei electronice sunt doar câteva dintre temele în jurul cărora se împletesc acțiunile eroilor. Toate acestea creează o imagine realistă, cu accente satirice, a lumii actuale dominate de lăcomie, dezrădăcinare, lipsa valorilor autentice și o tot mai pregnantă izolare a individului. Adevărul stă scris în faţa lor cu litere de-o şchioapă, şi totuşi, oamenii aceștia refuză să-l vadă, continuând să-şi joace rolurile mai departe, ca şi când ziua de mâine ar fi doar un vis.

„Secolul al XIX-lea ne-a dat Bâlciul deșertăciunilor de Thackeray și Prietenul nostru comun de Dickens... Secolul XXI ne oferă romanul lui Sebastian Faulks, O săptămână în decembrie.“

The Sunday Times

« Toate cartile din categoria „Literatura contemporana“.

« Afiseaza toate cartile.

Copyright ©2011 Bookblog.ro