bookblog.ro

Spionul lui Stalin. Richard Sorge si reteaua de spionaj din Tokio

de Robert Whymant

Corint, 2013

512 pagini

Categoria: Istorie

Afla mai multe sau cumpara cartea

„Pentru cititorul interesat de cărți de factură politică, cum sunt şi cele care tratează mari scandaluri de spionaj, cartea lui Robert Whymant ar trebui să fie perfectă sub toate aspectele. Cu pasiune și iscusință, Whymant a fost destul de ambițios încât să evite capcanele pe care o astfel de legendă le poate întinde și atât de perseverent încât să-și petreacă douăzeci de ani cu investigații pentru a afla adevărul despre Richard Sorge.


Cartea ne înfățișează destinul unui spion remarcabil, un bărbat arătos, cu trăsături puternice și privirea tăioasă, care mergea șchiopătând din cauza unei răni căpătate în primul război mondial.


O rafală de şrapnele îi sfărâmase oasele. Chirurgii i-au salvat atunci picioarele, dar stângul era cu doi centimetri mai scurt decât dreptul. Cu trecerea anilor, își transformase handicapul într-un avantaj, lăudându-se cu rănile de pe corpul său, cicatricele fiind mărturii ale curajului mai puternice decât orice decorații. Femeilor le era greu să-i reziste”. - Stejărel Olaru

« Toate cartile din categoria „Istorie“.

« Afiseaza toate cartile.

Copyright ©2011 Bookblog.ro