bookblog.ro

Adio, deocamdata

de Laurie Frankel

Trei, 2013

432 pagini

Categoria: Roman de dragoste

Afla mai multe sau cumpara cartea

Un specialist în computere reuşeşte să creeze un soft prin care cei vii pot comunica cu cei morţi

Poate că nimic nu durează veşnic, dar uneori sfârşitul nu e decât începutul...

Sam Elling lucrează pentru o companie de întâlniri pe internet, dar nu reuşeşte să-şi găsească o parteneră.
Prin urmare, creează un algoritm prin care oamenii să-şi afle sufletul pereche. Și reuşeşte! Astfel, Sam o cunoaşte pe iubirea vieţii sale, o colegă pe nume Meredith, dar este concediat atunci când compania începe să-şi piardă toţi clienţii.
Livvie, mult iubita bunica a lui Meredith, moare pe neaşteptate. Frustrată că nu a apucat nici măcar să-şi ia rămas-bun, Meredith cade prada unei depresii. De data aceasta, Sam concepe un program care îi va permite fetei
să comunice cu bunica de parcă nenorocirea nu s-ar fi întâmplat. Pornind de la toată corespondenţa acesteia din urmă – mesaje e-mail, Facebook, Skype – Sam creează o simulare pe computer a lui Livvie, care poate răspunde la e-mail sau videochat ca şi cum ar fi vie.
Nu e vorba de miracol, ci de ştiinţă! Sam şi Meredith se hotărăsc să pună bazele companiei RePose ca să-i ajute şi pe alţi oameni care au pierdut pe cineva drag.
Dar lucrurile nu sunt atât de simple...

„Laurie Frankel prezintă un concept fascinant pe măsură ce analizează cu subtilitate tema dragostei şi a pierderii în acest roman emoţionant, în care
tehnologia forţează limitele inteligenţei artificiale." - Booklist

« Toate cartile din categoria „Roman de dragoste“.

« Afiseaza toate cartile.

Copyright ©2011 Bookblog.ro