bookblog.ro

Ghidul optimistului

de Naill Edworthy & Petra Cramsie

Nemira, 2013

592 pagini

Categoria: Eseuri

Afla mai multe sau cumpara cartea

Prezentare de carte Niall Edworthy, Petra Cramsie - Ghidul optimistului. Ghidul pesimistului (paperback)


Optimiştii, dar şi pesimiştii din lumea întreagă au acum un fel de biblie proprie în Ghidul Optimistului şi Ghidul pesimistului scrise minunat de Niall Edworthy şi Petra Cramsie.


Ghidul Optimistului


Vă vine să credeţi că, pentru fiecare lucrare ştiinţifică pe tema fericirii, există mai mult de o sută scrise despre depresie? Dar ce-o fi în neregulă cu oamenii aceştia? Oare soarele nu răsare şi pentru ei în fiecare dimineaţă? Păsările nu cântă, florile nu înfloresc şi pentru pesimişti?


Îndemnaţi la acţiune de această revoltă, am scris Ghidul Optimistului – o lucrare îndelung documentată şi splendid realizată, menită să demonstreze că aceşti mineri cu mutre acre ai disperării sapă de atâta vreme într-un loc greşit. Aşa cum a spus la un moment dat o bunicuţă veselă: „Pesimişti! Lăsaţi în urmă povara voastră de nenorocire şi grăbiţi-vă să slăviţi revărsarea de avuţii a vieţii!”Dacă ar şti unde să sape, minerii aceştia ar descoperi că exact sub bocancii lor vechi şi murdari se află o mină fără fund, plină-ochi de filoane şi pepite scânteietoare, care celebrează viaţa. O celebrează, nu o denigrează!


Cu grijă infinită, cu bucurie nemăsurată şi cu încurajarea extraordinarului nostru editor, am cântărit şi lustruit pentru dvs. preţioasele giuvaieruri găsite, încercându-le când pe faţă, când pe dos, mutându-le de colo-colo, cizelându-le pe unele, renunţând la cele imperfecte. Aşa cum veţi vedea, le-am păstrat doar pe cele mai strălucitoare, fiecare fiind pus în valoare de o montură ideală, astfel încât nu doar să le reliefeze pe cele din jur, ci să alcătuiască, împreună, un ansamblu minunat.

« Toate cartile din categoria „Eseuri“.

« Afiseaza toate cartile.

Copyright ©2011 Bookblog.ro