bookblog.ro

In buncar cu Hitler

de Joachim Fest

Corint, 2013

192 pagini

Categoria: Istorie

Afla mai multe sau cumpara cartea

În era noastră nu există nimic ce s-ar putea compara cu evenimentele din primăvara lui 1945. Până la momentul respectiv nu s-a mai întâmplat ca la prăbuşirea unui imperiu să se piardă atâtea vieţi omeneşti, să fie distruse atâtea oraşe şi să rămână pustii atâtea regiuni. Regimul lui Hitler nu s-a sfârşit pur şi simplu. Ţara, în ansamblul ei, s-a prăbuşit literalmente.


Joachim Fest se apleacă asupra ultimei faze a războiului, pornind de la luptele pentru cucerirea Berlinului şi sfârşind cu sinuciderea lui Hitler în buncărul aflat sub Cancelaria Reichului.


„Fest dezvoltă în patru capitole reflecţii asupra spectacolului apocaliptic de distrugere care era Berlinul în aprilie 1945.


Avea o teatralitate dementă – spune Fest – în care Hitler găsea o jubilaţie şi chiar o împlinire.” – GILBERT TAYLOR


„Joachim Fest este neîndoielnic cel mai distins istoric al celui de-al Treilea Reich. Faptul că este de asemenea cel mai mare jurnalist în viaţă al Germaniei nu face decât să se adauge la felul incomparabil în care spune povestea ultimelor 14 zile ale lui Hitler. O viaţă întreagă de reflecţii asupra perioadei naziste este distilată într-o carte scurtă, dar elegant scrisă şi incisivă.” – MICHAEL BURLEIGH, AUTORUL CĂRŢII THIRD REICH: A NEW HISTORY


„Cartea lui Joachim Fest este versiunea adusă la zi a lucrării clasice Trevor-Roper, The Last Days of Hitler, şi este ea însăşi, în felul ei, o carte clasică.” – PROF. NORMAN STONE, AUTORUL CĂRŢII THE EASTERN FRONT 1914–1917


„O carte fascinantă.” – HENRY A. KISSINGER


Cartea a fost principala sursă de inspiraţie pentru filmul Der Untergang (Prăbuşirea), 2004, regizat de Oliver Hirschbiegel. Bruno Ganz îl joacă pe Hitler şi Juliane Köhler pe Eva Braun.

« Toate cartile din categoria „Istorie“.

« Afiseaza toate cartile.

Copyright ©2011 Bookblog.ro