bookblog.ro

 Proza ca job

Scris de • 7 March 2012 • in categoria

Titlu: Cartea dragostei
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2011
Traducere:
Numar pagini: 304
ISBN: 978-606-579-199-2

Un bărbat părăseşte intempestiv o femeie. Iar când o face, ia cu el şi ...cartea. Ce-i drept, una de peste douăzeci de milioane de dolari. Unde mai pui că era vorba de o ediţie rarisimă, de colecţie, reprezentând imagini erotice antice şi că aparținuse unui mafiot italian.

După cum aţi intuit, ne găsim în compania unui roman reţetar. Aflăm de pe pagina de web că autoarea australiană, Phillipa Fioretti, se ocupă numai cu scrierea unor asemenea romane, gen ,,menage a trois vintage’’-expresia îmi aparţine. Nu ştim cu siguranţă dacă trăieşte îndestulător din această îndeletnicire, dar la prima vedere exact aşa pare. E de semnalat, totuşi, că aşa ceva nu se poate întâmpla în România.

Romanele acestea viu colorate îmi par ca nişte salate de primăvară în care amesteci după o reţetă de creative writing în doze egale: suspans, erotism, un stil simplu, previzibil, câteva glume, un pic de gastronomie, o vizită la Roma şi neapărat un happy end. A, să nu uităm să încorporăm şi un personaj masculin viril, de preferinţă italian, rus, francez sau hispanic pentru a putea hrăni imaginaţia femeilor neîndestulător iubite.

Scenariul acestui roman este prin urmare acesta: un tânăr cuplu de australieni, Lily şi Robbie, desfăşoară o afacere gen librărie vintage cu cărţi rare. La un moment dat, El pleacă cu o carte de valoare, iar Ea se nelinişteşte de dispariţia lui misterioasă. E nevoită, nu-i aşa, să conlucreze cu un detectiv de origine rusă, de care se simte insidios atrasă. O dată, uşa garajului se închide peste ei şi sunt nevoiţi să se acupleze din cauză că era prea frig. Dilemă: cu care din cei doi bărbaţi va rămâne Lily. Vă las să descoperiţi singuri răspunsul după ce parcurgeţi aventurile urbane ale cuplului atât la Sidney, cât şi la Roma.

  • Plusuri

    O carte cu o copertă viu colorată, bună de făcut cadou domnişoarelor romanţioase.

  • Minusuri

    Încă un tribut creative writing-ului.

  • Recomandari

    Oferă o lectură prielnică în gări, aeroporturi, la cursurile plictisitoare, în convalescenţă şamd.

Categorie: | Autor: | Editura:Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro