bookblog.ro

A fugi de/înspre putere

Scris de • 11 February 2015 • in categoria

Titlu: Regatul Furtunilor
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2014
Traducere:
Numar pagini: 424
ISBN: 978-606-719-051-9
Cumpara cartea

...băiatul nu înțelegea. Acum, visele erau singurul loc în care își putea folosi puterea în siguranță. Și fata tânjea după ele. Cum poți fugi de o putere întunecată? Cum poți fugi, însă, de ceea ce ești? Alina și Mal continuă să se ascundă de Întunecatul care își dorește control absolut asupra lumii, de Aparatul cel fanatic, de momentele de coșmar cu care rămăsesem în primul volum al seriei. ( citește recenzia). În Regatul Furtunilor (click pentru a urmări trailer-ul cărții), deși ritmul încetinește considerabil, povestea capătă nuanțe mai sumbre, în care bătăliile se duc atât în exterior, cât și în interior.

Cumpără titlul în engleză

grisha quote

Tensiunea dintre cei doi îndrăgostiți, apariția unui nou personaj carismatic - Nikolai, singurătatea Întunecatului și alegerile pe care Alina trebuie să le facă în numele unui Bine mai mare - toate se desfășoară pe fundalul unor confruntări ideologice și politice care pot salva sau distruge Ravka. Leigh Bardugo încearcă să contureze o tipologie psihologică a personajelor aflate în pragul pregătirilor de război și trebuie să admit faptul că este convingătoare până la un punct. Deși volumul nu are „priza” primului, nu te poți opri să nu empatizezi cu trăirile fiecărui personaj, care își poartă propria bătălie, în speranța că va face alegerea potrivită. Iar, în ceea ce privește clișeele genului, răsturnările de situație de această dată sigur vă vor surprinde. La fel și modul în care este tratat un nou triunghi amoros în care miza este mult mai mare decât dorințele celor implicați. Cât despre final, acesta este construit într-un crescendo care devine, brusc, exploziv, urmând exemplul primului volum, pentru a ne pregăti, bineînțeles, pentru ultima parte a seriei.

Știi care e problema cu eroii și sfinții, Nikolai? am spus eu, închizând atlasul și pornind spre ușă. Sfârșesc întotdeauna morți. - un roman despre mirajul puterii, sacrificiu, dragoste și multe altele, care, deși își are minusurile în materie de construcție a narațiunii, recuperează prin personaje credibile și situații-limită care te țin „în poveste”.

  • Plusuri

    Atmosfera tensionată, răsturnările de situație

  • Minusuri

    Ritmul încetinit în a doua parte a narațiunii

  • Recomandari

    Pasionaților de fantasy, romance, young adult

Categorie: | Autor: | Editura:Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro