bookblog.ro

Acolo unde iluzia realității se întâlnește cu magia

Scris de • 4 September 2018 • in categoria

Titlu: Orașul Fiarelor
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2018
Numar pagini: 317
ISBN: 978-973-50-6045-9
Cumpara cartea

Pe toți ne însoțește spiritul unui animal. Este un fel de suflet al nostru. Nu toți oamenii își gasesc animalul, doar marii războinici și șamanii, dar tu l-ai întâlnit fără să-l cauți. Numele tău este Jaguar, spuse Nadia […]
- Ai și tu un animal totemic, Nadia?
- Da, dar încă nu mi s-a arătat. Pentru femei contează mai puțin să-și găsească an-imalul totemic, pentru că noi ne primim puterea de la pământ. Noi suntem natu-ra, spuse ea.

În timp ce citeam această carte, eram atât de încântată și îmi imaginam cât de mul-te voi avea de spus când voi scrie recenzia. Ei bine, se pare că atunci când sunt atât de prinsă într-o carte, mi-e cel mai greu să vorbesc despre ea. Despre frumusețea poveștii spusă cu atât de multă grație și blândețe, și despre filosofia din spatele ei.

Dar să începem cu începutul. Isabel Allende spune povestea lui Alexander, un ad-olescent din suburbiile Californiei, și a Nadiei, fata pe care acesta o întâlnește într-un sat din pădurea amazoniană. Cei doi pronesc împreună pe un drum al cunoașterii de sine, al descoperirii puterii personale și a unei lumi care transcende realitatea în care Alexander crede la început cu atât de multă tărie. Un drum ce uneori se devedește sinuos și poate chiar amăgitor.

De fapt, Alexander începe să înțeleagă despre ce îi vorbește Nadia abia după ce simte și trăiește pe pielea lui anumite experiențe, initial totul părândui-se un basm. Încearcă sp ex-plice totul prin știință și rational, dar când acestea dau greș, cunoaște poarta spre o altă lume. Legătura indivizibilă dintre natură și om, întoarcerea la o bază a naturii umane, afla-tă dincolo de civilizație, confort și știință, sunt doar câteva dintre lucrurile pe care Alex-ander le va avea de învățat. Aventurile prin care trec împreună cei doi îi învață să vadă mai bine oamenii și lumea care îi înconjoară, să-și asculte instictul, să-și învingă fricile pentru s-și trăi povestea.

Nu are niciun sens să vă spun povestea pentru că este irelevant. Frumusețea cărții nu are o legătură directa cu povestea în sine, care este captivantă și fascinantă, cât cu transformările prin care trec cei doi adolescenți și cu o filosofie asupra lumii care se poate deduce ca un fel de curent subteran al poveștii.

Pentru toți îndrăgostiții de aventură, de descoperierea de sine și de lupta împotriva fricilor care îi țin blocați, această carte va fi un festin. Bucurați-vă!

  • Plusuri

    Profiunzimea ideilor prezentate, complexitatea personajelor și felul natural în care ele par să crească pe parcursul poveștii, detaliile privind viața triburilor din pădurile amazoniene.

  • Recomandari

    Celor care sunt în căutarea identității, a drumului inițiatic care să-i aducă în contact cu ceea ce sunt în profunzimea lor.

Autor: | Editura:Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si


    Warning: Undefined array key 0 in /home/bookblog/public_html/wp-content/themes/bookblog2.0/parts/single-recenzie-sidebar.php on line 6

Copyright ©2011 Bookblog.ro