bookblog.ro

Amurg

Scris de • 30 November 2011 • in categoria

Amurg Stephenie Meyer

Titlu: Amurg
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2005
Traducere: ,
Numar pagini: 385
ISBN: 9789731038919

Cartea este un basm contemporan în care personajele sunt un vampir și o muritoare. Dragostea lor sfidează legile ambelor lumi și sunt nevoiți să treacă prin multe probe până să ajungă la finalul fericit.

Aceasta este cea de-a doua carte recomandată de voi pe pagina noastră de Facebook, în tab-ul Cafea, pentru a fi savurată împreună cu o specialitate de la Tassimo.

Probabil cunoașteți conținutul cărților Amurg de Stephenie Meyer din filmele cu același nume. Seria de patru cărți prezintă o lume imaginară încorporată în viața noastră cotidiană. Este vorba despre o specie de vampiri „vegetarieni”, care au ales să nu se hrănească cu oameni și care trăiesc pașnic printre noi. Povestea începe cu adevărat atunci când unul dintre ei, Edward, se îndrăgostește de o muritoare – Bella. Povestea de dragoste este una imposibilă, mai ales că Bella este o tentație permanentă ( la nivel culinar :) ) pentru iubitul ei vampir.

Volumele au o parte foarte diafană în care este descrisă relația dintre cei doi și care abundă de sentimentalism și de epitete gingașe, dar și un număr consistent de scene de acțiune, situații limită, urmăriri etc. Probabil că toate acestea, alături de faptul că mai sus numiții vampiri sunt descriși ca fiind niște personaje foarte frumoase, au dus la ecranizarea cu succes a romanelor.

Numărul protagoniștilor crește progresiv pe măsură ce acțiunea se desfășoară, apărând alți vampiri pașnici, vampiri dușmani ai clanului Cullen (familia lui Edward) și niște oameni-lupi, inamicii naturali ai vampirilor.

Lumea descrisă în Amurg nu este una întunecată, plină de sicrie și stropită de sânge, ci una ușor romanțată, în care idealuri precum virtutea și prietenia primează. Cele patru volume se înscriu în linia literaturii pentru adolescenți: cu personaje cool, amoruri înflăcărate și o scriere facilă. Trebuie însă să apreciez inventivitatea debordantă a autoarei și perspectiva interesantă asupra unei teme foarte exploatate cum este cea a vampirilor.

Vă propunem să savurați această carte împreună cu sortimentul Ciocolata Milka de la Tassimo. Desertul preferat, sub forma unei băuturi calde, vă va însoți în peripețiile eroilor din carte.

 • Plusuri

  originală și plină de imaginație

 • Minusuri

  lipsită de profunzime

 • Recomandari

  celor care preferă literatura pentru adolescenți

Categorie: | Autor: | Editura:Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

 1. Ina spune:

  Nu as spune chiar originala. La baza seamana izbitor cu o alta carte scrisa cu 10 ani inainte de catre un alt autor (va las pe voi sa descoperiti :) ) Insa, ce-i drept, povestile evolueaza total diferit

  raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro