bookblog.ro

Apasă şi ascultă. Animalele sălbatice

Scris de • 16 March 2010 • in categoria

0Animalele
Autori: Tony Wolf&Anna Casalis
Rating: Animalele salbatice rating - rating - recenzii carti
Editura: Crisan
Anul apariţiei: 2008
Traducere: Andrei si Horia Crisan
12 pagini, cartonate
Grup de vîrstă:4-7 ani
ISBN: 978-606-508-007-2

Dati-i unui copil de un an o carte in format clasic si o sa urmariti cum o "citeste" intr-un mod cu totul special. O sa incerce sa o guste, sa o muste, sa vada ce se intampla daca trage cu putere de paginile din hartie iar in final o sa chiuie de bucurie cand o va vedea facuta faramite. Pentru aceasta categorie de varsta - si nu numai - au fost create cartile-jucarie. Cu papusi, cu animale de plus, cu magneti, din materiale cu texturi diferite sau din carton gros, cartile pentru cei mai mici cititori trebuie sa fie frumoase, distractive si rezistente.

Prima gradina zoologica, primul manual de stiintele naturii

Cartea cu sunete este un ajutor de nadejde pentru parintii care au copii aflati la varsta cand invata sa imite sunetele scoase de diverse animale. Fiecare pagina cartonata are colturile rotunjite cu grija, si  este decupata astfel incat sa contina o caseta cu sunete, impartita egal intre delfin, leu, elefant, lup si maimute. Prin simpla apasare, aduceti in casa o adevarata gradina zoologica, plina de sunete si culoare.

Animalele sunt desenate in tonuri vii si plasate destul de exact in habitatul lor natural, niciun personaj nu poarta rochite, salopete sau palarii, ba dimpotriva sunt asa cum i-a lasat mama-natura, doar ca desenatorul a indulcit putin si a facut ochi mari si mirati, ca de copil, fiecarui animal salbatic.

Delfinul  istet, leul-rege, elefantii din savana, maimutele care mananca banane si haitele de lupi, sunt primele notiuni de zoologie pentru prichindei, usor de retinut prin asocierea cu sunete specifice.

Cateva versuri scurte si bine ritmate s-ar fi potrivit mai bine in locul descrierii lungi si plictisitoare de pe fiecare pagina, ramane ca parintele sa suplineasca prin povesti inventate pe loc, iar  copilul sa se joace cu cartea. Sau sa citeasca jucaria.

Scris de Ana Tatu

Categorie: | Editura:Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro