bookblog.ro

Bunica răbdătoare și bunicul jucăuș

Scris de • 12 March 2021 • in categoria

Titlu: O zi cu bunicul & O zi cu bunica
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2019
Traducere:
Numar pagini: 28
ISBN: 978-973-47-3127-5

Mereu în căutare de cărți pentru fiica mea, încerc uneori să ies din sfera autorilor arhicunoscuți, de tip best-seller și să explorez literatura pentru copii din diverse culturi. Așa am descoperit două povești simpatice, scrise de autori olandezi (Arend van Dam – scriitor și Alex de Wolf – ilustrator), despre frumoasa relație dintre copii și bunici: O zi cu bunicul și O zi cu bunica.

Cele două cărți au personaje comune: iepurașii Lili și Beni, alături de Bunicul și Bunica lor. Am regăsit în aceste povești bucuria jocului cu bunicii, care au disponibilitatea și energia infinită de a se juca cu nepoții și de a le face pe plac.

O zi cu bunicul

Într-o zi ploioasă, iepurașul Beni are chef de joacă, dar cum nu poate ieși afară bunicului îi vine o idee: să pornească într-o călătorie inedită, în podul casei. Bunicul lui Beni inventează o lume aventuroasă, în care fiecare obiect din pod e un prilej pentru o nouă aventură. Împreună cântă, merg cu avionul, navighează cu vaporul, înoată și traversează o peșteră. Dar... atenție la accidente! Noroc cu bunica, ce le vine în ajutor.

O zi cu bunica

Pregătirile pentru o nouă zi de grădiniță pot aduce provocări noi, zilnic. Crezi că ești gata de plecare, dar mereu apare câte ceva de rezolvat în ultimul moment. Așa că am rezonat din plin cu povestea dedicată bunicii, care se îngrijește ca iepurașul Lili să aibă tot ce îi trebuie pentru grădiniță.

Pe picior de plecare Lili își aduce aminte că și-a uitat ghiozdanul, apoi vrea să verifice pachețelul cu mâncare, cere plușul preferat, își aduce aminte și de echipamentul de sport, de cartea pe care trebuia să o returneze la bibliotecă, de acordul pentru excursie, începe să plouă și are nevoie de pelerină și umbrelă și, în cele din urmă, are nevoie să meargă la baie.

Pe fiica mea o amuză în mod special când citesc tot acest ritual cu intonație, exagerând un pic reacțiile lui Lili și răbdarea bunicii.

Mi-a plăcut faptul că poveștile sunt scurte și ușor de urmărit după vârsta de 2 ani, ilustrațiile sunt vesele și copiii se pot regăsi în aventurile celor doi iepurași.

Ca bonus, cărțile au la final câte o diplomă specială, pentru Cea mai răbdătoare bunică din lume și Cel mai jucăuș bunic din lume.

Pentru că cele două cărticele m-au făcut curioasă, primesc cu bucurie recomandări pentru alți autori olandezi de literatură pentru copii. :)

    Categorie: | Autor: | Editura:    Lasa un comentariu

    Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

    Citeste si

    Copyright ©2011 Bookblog.ro