bookblog.ro

Călătorie pe valuri de galaxii: În drum spre alte stele

Scris de • 17 November 2020 • in categoria ,

Titlu: Călătorie pe valuri de galaxii
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2020
Traducere:
Numar pagini: 164
ISBN: 978-973-50-6752-6

Universul este un loc fascinant și probabil că a stârnit întrebări în oricare dintre noi. Cu toții ne-am uitat cândva spre stele și ne-am întrebat ce se află dincolo de ce vedem noi, dacă undeva, departe se mai uită cineva spre noi întrebându-se ce se află dincolo de depărtări. Această lectură poate fi pe alocuri tehnică și anevoioasă pentru cei care abia acum descoperă genul, dar pasionații de astronomie, și nu numai, vor fi fascinați de ea.

Autoarea, o franțuzoaică pe nume Helene Courtois, nu este de profesie scriitor, ci cosmograf. De aceea stilul ei este uneori profund tehnic adresându-se cititorilor avizați. Este profesor la Universitatea din Lyon şi coordonator al unei echipe de cercetare de la Institutul de Fizică Nucleară din Lyon. În anul 2018 a fost desemnată de Ministerul francez al Afacerilor Externe „omul de ştiinţă al anului” pentru influenţa activităţii sale pe plan internațional.

Așa că nu mă pot gândi la un om mai potrivit pentru a povesti despre galaxii și nebuloase supernove și planete. Unde mai pui că întreaga carte este scrisă la persoana I și ai impresia că autoarea îți vorbește doar ție încercând să îți explice tainele universului, dar mai ales ce a muncit, la ce anume și cum. Te invită într-o călătorie pe drum de aștri explicându-ți simplu și concis ce este lumina, cum călătorește, când o vedem și de ce, dar și multe, multe alte lucruri la fel de interesante.

La final de lectură te simți îmbogățit cu informații pe care nu știi cum și cui să le explici. Ești plin entuziasm pentru acele cunoștințe noi pe care le-ai dobândit  atât de ușor din munca unei femei care și-a dedicat viața întreagă cercetării cosmosului.

Am văzut că galaxia noastră este situată aproape de linia de separație dintre Laniakea și super-roiul de galaxii învecinat, Perseu-Peștii.”

  • Plusuri

    Explicații foarte documentate.

  • Minusuri

    Limbaj pretențios destinat uneori specialiștilor în domeniu.

  • Recomandari

    O puteți acompania cu „A Sky Full Of Stars”, Coldplay.

Categorie: , | Autor: | Editura:Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro