bookblog.ro

Când moartea vine în ordine crescătoare…

Scris de • 15 October 2012 • in categoria

Titlu: Eu sunt numărul patru
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2011
Traducere:
Numar pagini: 374
ISBN: 978-606-579-169-5
Descarca gratuit

Eroul cărţii, John, cunoscut şi drept „Numărul patru” are o viaţă de fugar. El face parte dintr-un grup de nouă adolescenţi cu puteri supranaturale, aşa numiţii lorici, veniţi de pe planeta Lorien, care sunt urmăriţi de invadatorii Mogadorieni. Aceştia vor să-i ucidă pe supravieţuitori, însă nu o pot face decât în ordinea numerelor lor.

„L-au prins pe Numărul Unu în Malaysia.
Pe Numărul Doi în Anglia.
Şi pe Numărul Trei în Kenya.
I-au ucis pe toţi.
Eu sunt Numărul Patru.
Eu sunt următorul.”

Lorienii au capacităţi miraculoase, aşa numitele „moşteniri”, însă, dincolo de caracterul fantastic al personajelor, acestea sunt prezentate şi cu latura lor umană. Le simţi frica, nesiguranţa, temerile, slăbiciunile, incertitudinea sentimentelor, poţi empatiza cu ei, iar acest lucru îi face să ne pară mai apropiaţi, mai asemănători nouă.

Numărul patru, ca şi toţi ceilalţi lorieni, are un cepan, adică un fel de „guardian”, care ţine loc de părinţi. În momentul în care un lorien rămânea fără cepan, acesta era ca şi un orfan – nu avea cine să îl mai apere, să îl mai vegheze şi mai ales să îi fie aproape în momentul în care i se iveau puterile – corespondentul maturizării. Ajuns într-o astfel de situaţie, tânărul nu avea altă posibilitate decât aceea de a-şi lua viaţa în propriile mâini. Era nevoit să se descurce singur sau împreună cu cei pe care îi întâlneşte în drumul lui şi care îi devin prieteni şi ajutoare de nădejde.

Dincolo de sprijinul extern şi de moştenirile pe care le posedă, lorienii dau dovadă de o mare putere interioară atunci când vine vorba de lupta cu forţele răului sau de necesitatea de a merge mai departe în viaţă, oricât de dificil li s-ar părea totul. Iar mesajul este cu atât mai uman şi mai uşor de înţeles cu cât ne recunoaştem în el fiecare dintre noi:

„Speranţa?… E prea devreme să renunţi la speranţă. Speranţa dispare ultima. Dacă o pierzi, pierzi totul. Iar când ai impresia că totul e pierdut, că totul e cumplit şi sumbru, speranţa continuă să existe, întotdeauna.”

Eu sunt numărul patru a fost ecranizat – I am number four (2011) - şi are şi o continuare: Puterea celor şase (deocamdată doar din punct de vedere beletristic, nu şi cinematografic). Vă recomand să vizionaţi atât filmul, dar şi să citiţi a doua carte, dacă vreţi să aflaţi prin ce aventuri trec lorienii (the good guys) în confruntarea lor cu mogadorienii (the bad guys).


E-book gratuit !

Dragi cititori, editura Nemira vă oferă gratuit e-book-ul Eu sunt numărul patru, de Pittacus Lore. Timp de o lună – 15 octombrie – 15 noiembrie – veți putea descărca gratuit e-book-ul de pe site-ul Nemira cu ajutorul cuponului de pe bookblog.ro (vezi mai jos).

Sperăm ca acest cadou să vă trezească pofta de e-book-uri și să vă facă să le descoperiți avantajele. De exemplu, nu veți mai avea nevoie de o valiză doar pentru cărți când plecați în concediu; puteți lua oricând cu voi romanul favorit, ca să nu mai vorbim de copăceii pe care îi salvăm astfel :) .

Lectură plăcută și stați pe aproape, pregătim și alte surprize!

Codul este: numarulpatrucadou

 • Plusuri

  Foarte multă acţiune şi adrenalină, e genul de carte care te ţine în priză pagină după pagină, precum şi personaje deosebite, cu puteri supranaturale, dar în esenţă destul de umane, fără grandomania eroilor cu care ne-am obişnuit din filmele de acţiune.

 • Recomandari

  Celor care citesc în special literatură SF şi fantastică.

Categorie: | Autor: | Editura:Citeste cele 3 COMENTARII si spune-ti parerea!

 1. Oana spune:

  Bună, cum se foloseşte cuponul? Am intrat pe site-ul Nemira, dar acolo se cer user şi parolă, nu văd loc penru cupon.
  Mulţumesc!

  raspunde

 2. Leo spune:

  E tare cartea. Chiar mi-a placut. Vazusem filmul, care si el mi-a placut, dar cartea este mai profunda. Si ofera explicatii mai ample. E o lectura placuta.
  Multumim BookBlog si Nemira pentru ebook-ul gratuit.

  raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro