bookblog.ro

Când tortura se transformă în terapie:

Scris de • 19 July 2012 • in categoria

Titlu: Inchizitorul
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2012
Traducere:
Numar pagini: 408
ISBN: 978-973-707-555-0

Geiger este un tip misterios, locuiește întt-o casă ultrasecurizată și nu doarme niciodată în pat, ci pe podeaua unei cămăruțe tapetate cu oglinzi. Și, să nu uit... Geiger este torționar.

Afaceri murdare, secrete ce nu trebuie sub nicio formă dezvăluite și informații vitale – iată domeniul de expertiză al eroului. Torționar profesionist, Geiger nu știe mai nimic despre trecutul lui, are doar un prieten apropiat – partenerul său Harry – și o grămadă de ciudățenii.

Personajul principal al romanului scris de Mark Allen Smith este scos parcă dintr-un film cu Steven Seagal, l-a care s-a adăugat puțină traumă psihologică. Fermecător prin amestecul de mister, periculozitate și fragilitate, Geiger va dezlănțui în jurul său haosul, în momentul în care un copil de doisprezece ani, pe nume Ezra, trebuie salvat din mâinile răufăcătorilor. Fluxul întâmplărilor sparge zăgazurile memoriei, iar viața lui este inundată de acțiuni, care mai de care mai neașteptate, atunci când regăsește în băiatul răpit, propria sa imagine. Portretul lui Geiger se conturează în antiteză cu cel al lui Lily, sora schizofrenică a lui Harry: un matur reîntors la copilărie și un copil forțat să se maturizeze.

Impulsivitatea cu care reacționează, contrară felului său de a fi, atrage asupra lui o serie de evenimente neplăcute, ce culminează cu o urmărire prin pădure, mult sânge și descoperirea unor informții prețioase.

Presărat cu aluzii și trimiteri directe la realitățile societății americane actuale, romanul reușește, într-o oarecare măsură, să pună în oglindă anxietate omului modern: terorism, frica de moarte, alcoolism și familii destrămate.

Thrillerul lui Mark Allen Smith nu vorbește despre cruzimea lumii interlope, ci despre fragilitatea și imprevizibilitatea ființei umane.

  • Plusuri

    O carte ce se citește foarte ușor

  • Minusuri

    Personaje ușor previzibile

  • Recomandari

    Evident, fanilor de thirlleruri

Categorie: | Autor: | Editura:Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro