bookblog.ro

Cartea de baie Nuby

Scris de • 4 March 2010 • in categoria

0 Nuby recenzie
Autor:-
Rating:  rating - rating - recenzii carti
Editura:Nuby
Anul apariţiei: 2008
10 pagini
Grup de vîrstă: 0-3 ani


Un urs căruia îi place mierea, deşi s-ar mulţumi şi cu o îngheţată, un elefant jucăuş, o maimuţică prietenoasă, un crocodil căruia ii e frică de libelule, un leu cam neatent şi o familie de girafe politicoase. Cam astea-s personajele schiţate în culori pastel care locuiesc în cartea de baie Nuby. O carte într-o ureche, fără cap şi coada, aşa cum le şade bine cărţilor pentru copii sub 3 ani. După cum se ştie, e vorba de o categorie de cititori aparte, caracterizaţi prin răbdarea puţină şi o neînţelegere profundă pentru obiceiul adulţilor de a da paginile în ordine, de la stânga la dreapta.

Nu există vreo poveste elaborată, ci 10 poveşti foarte simple (impărţite democratic, pe fiecare pagină câte una), cu unul, cel mult două personaje fiecare. Copiii învaţă să recunoască animalele, işi dezvoltă vocabularul încercând să descrie ce se intâmplă (ei, pentru inceput o sa ne mulţumim şi cu un uţa-uţa maimuţa, nu?), identifică lucruri din peisajul cotidian: copacul, luna, floarea, norii, albina, îngheţata.

Desenele sunt adorabile, pe fond alb şi fără exces de culori tari, oarecum în stilul ilustraţilor făcute de Saint-Exupery pentru Micul Prinţ. Iar la mijlocul cărţii una din pagini ascunde o surpriză: o pastilă chiţăitoare care îl va incânta pe micul cititor. Părinţii să stea liniştiţi, singurul lucru în pericol sunt timpanele lor! Cartea se autodeclară obiect inofensiv pentru cei mici, realizată fiind din materiale non-toxice, fără PVC, rezistente la ronţăială şi alte rele tratamente bebeluşeşti.

Scris de Irina Adamescu

Categorie: |



Citeste cele 5 COMENTARII si spune-ti parerea!

  1. Mircea Alex spune:

    Cred ca trebuie sa incep s ainvestesc in asa ceva… Micuta mea deja e interesata de asemenea carti chiar daca are doar un an si 3 luni. Are si ea o biblioteca a ei cu cateva zeci de carti.
    Va felicit pentru efortul de a aduce in prim plan noile carti lansate…. ;)

    raspunde

  2. carticica se gaseste in magazinele online specializate (gen bebelusultau.ro, ookee.ro etc), si din cate stiu eu si in farmaciile care vand produse nuby.

    raspunde

  3. Pingback: Eurokids Blog » Blog Archive » Cartea de baie Nuby pe Bookblog.ro

  4. Nu mi-ar fi trecut prin cap sa fac recenzie unei astfel de carti, dar acum, ca a fost facuta, mi se pare foarte inspirata :).
    Pentru fetita mea, dar mai ales pentru mama ei, cartea s-a dovedit minunata, fiind pe gustul micutei (atat la propriu, cat si la figurat), ceea ce a ajutat-o pe mamica sa isi recupereze cartile pe care i le tot fura tanara cititoare :).
    Avand paginile din plastic, cartea se poate spala foarte usor, ceea ce ne-a permis sa o folosim: la joaca, la baie, la masa (da, se mosteneste obiceiul), afara si chiar atunci cand ne-au durut dintii.
    Noi am achizitionat-o din Carrefour, de la raionul de copii.

    raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro