bookblog.ro

ChiChic Matematicianul

Scris de • 19 March 2010 • in categoria

0Matematica recenzie
Autor: -
Rating: Matematica rating - recenzii carti
Editura: Infomedia Pro
Grupa de varsta: 4-7 ani
ISBN: 978-973-8918-35-1


La caşcaval înainte

De când am început să ne jucăm cu acest CD nu am putut să nu remarc legătura, cel mai probabil neintenţionată, dintre caşcaval şi viaţă. Între noi părinţii fiind vorba, fără "caşcaval" nu putem trăi, nu putem să ne distrăm copiii. Şi iată că micul şoricel mov cu pălăria sa de academician, oferă drept recompensă soricelului nostru studios, felii de caşcaval drept viaţă. Sau le ia, dacă acesta greşeşte. Ce poate fi mai real de atât?

Lăsând totuşi gluma la o parte, am început să facem cele 15 lecţii. În scurt timp am scăpat de teama că jocurile vor fi prea complicate pentru un copil care nu este încă la şcoală. Chiar dacă acest CD este recomandat copiilor din clasa I, noţiunile sunt simple. O parte din lecţii testează cunoştinţele privind culorile şi formele geometrice de bază sau abilitatea de a grupa diverse elemente în mulţimi. În ciuda faptului că astfel de activităţi se fac intensiv şi în grădiniţă, copilul le va rezolva cu interes şi conştiinciozitate, primind cu plăcere felicitările la final.

Mergem apoi mai departe la noţiuni de orientare în spaţiu. Aici se poate complica treaba chiar şi pentru un adult. Am întâlnit persoane de peste 30 de ani care ar avea nevoie de acest CD înainte de a face stânga în loc de dreapta într-o intersecţie! Ordonarea şirului de pitici în ordine crescătoare sau descrescătoare, după înălţime, va fi o probă ce va smulge câteva râsete de la copil iar fixarea reperelor de genul aproape-departe, afară-înăuntru se va face mai uşor prin aceste jocuri.

Să nu cumva să credeţi că cel mic va accepta să închideţi CD-ul înainte de a finaliza toate lecţiile. Doar e caşcavalul lui în joc! Aşa că va continua şi va desluşi ce înseamnă linii orizontale, oblice sau verticale, se va juca cu figuri geometrice plane şi în spaţiu şi vă va demonstra, ca de obicei, că are o perspicacitate şi o dorinţă de a învăţa de invidiat. Ce nu aţi da să mai fiţi din nou în locul lui şi să mai aveţi o memorie atât de bună!

Operaţiunile matematice vor fi şi ele o joacă. Ordonarea crescătoare şi descrescătoare a unor plante şi animăluţe dintr-o poieniţă, adunări sau scăderi simple ce vor ajuta o cloşcă să îşi găsească puii, nu vor ridica mari probleme micuţului, lăsându-vă şi dumneavoastră timp să vă pregătiţi un ceai şi să îl sorbiţi liniştit până când, la final, veţi căuta disperat în frigider o bucată mare de caşcaval.

Ah, am uitat să vă previn. CD-ul nu vine însoţit de caşcaval (cel adevărat, comestibil), aşa că aveţi grijă ca în drum spre casă să vă opriţi şi la un supermarket. Altfel nu ştium cum veţi răspunde copilului când vă va spune: "Mami, trebuie să îmi dai o bucată maaaare de caşcaval. Uite, aici spune că merit mâncarea pe ziua de astăzi!"

Scris de Roxana Farca

Categorie: | Editura:Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro