bookblog.ro

Cum poți opri o profeție…

Scris de • 19 December 2012 • in categoria

Titlu: Cheia
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2012
Traducere:
Numar pagini: 458
ISBN: 978-973-724-448-2
Cumpara cartea

Cartea este un thriller care amestecă cu succes scenele de urmărire pline de acțiune cu intriga religioasă. Personajul central, Liv Adamsen, este atât în vizorul Bisericii Catolice, a autorităților, cât și în acela al locuitorilor din Ruina – un străvechi centru de credință – care vor să recupereze cel mai de preț lucru al lor, furat de Liv.

Cumpără titlul în engleză

Romanul este continuarea cărții Sanctus, iar acțiunea este reluată exact din momentul în care am lăsat-o la terminarea primei părți. Însă un cititor care nu cunoaște primul roman poate înțelege cu ușurință acțiunea din Cheia, deoarece autorul rememorează într-un fel sau altul întâmplările trecute.

Liv se trezește într-o rezervă de spital și nu-și poate aminti nimic din ceea ce s-a întâmplat și de ce anume a ajuns acolo. Și mai grav este că deși este unica cunoscătoaare a secretului, nu-și mai amintește nici ce anume reprezintă Sacramentul – un mister bine păzit de călugării din Ruina pentru descoperirea căruia a luptat până acum.

Starea ai este și mai confuză pentru că pare a auzi o serie de șoapte undeva în mintea ei care îi spun un singur cuvânt: „cheia”. Poate că este efectul medicamentelor, sau poate că nu ... Cu timpul începe să creadă/ să înțeleagă că ea este cheia, dar cheia la ce ?

Liv se numără printre puținii supraviețuitori ai unui atac asupra Ruinei, așa că spre ea și cei care i-au fost alături se întind tentaculele Bisericii Catolice care vrea să-i reducă la tăcere. Tânăra scapă ca prin urechile acului de primele tentative asupra ei, dar cei din Ruina o doresc înapoi pentru ca ordinul lor religios să poată supraviețui. Toată alergătura se desfășoară contra cronometru pentru că protagoniștii au o profeție de oprit.

Cartea ne poartă prin țări și continente diferite, prin diverse culturi, iar totul este însoțit de preziceri și semne străvechi a căror semnificație trebuie descoperită. Simboluri din Biblie, precum grădina Edenului capătă semnificații surprinzătoare pentru mercantilismul lor și vă las vouă plăcerea de a afla motivul pentru care toți încearcă să localizeze amplasamentul ei exact.

Cheia continuă într-un ritm alert întâmplările din Sanctus, iar finalul ne lasă suficiente întrebări și piste deschise pentru cel de-al treilea volum al seriei. Este o carte care te prinde mai ales prin misterele care se dezvoltă de-a lungul capitolelor, iar dacă sunteți fani ai scrierilor ce trebuie decriptate, ai tăblițelor străvechi și ai civilizațiilor pierdute, cu siguranță vă va plăcea.

  • Plusuri

    Ritmul rapid al acțiunii și capitolele scurte fac cartea ușor de citit. Plusul de mister te ține captivat.

  • Minusuri

    Personajele nu au profunzime

  • Recomandari

    Celor care apreciază un thriller bun

Categorie: | Autor: | Editura:Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro