bookblog.ro

Cum să fim mai eficienţi…

Scris de • 1 January 2015 • in categoria

Titlu: Principiul pauzei. Arta dialogului interior
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2014
Traducere:
Numar pagini: 224
ISBN: 978-606-93323-4-4
Cumpara cartea

„A acţiona cu efort minim şi a obţine valoare maximă, iată care este calea liderului înţelept.” Chuang Tzu

Kevin Cashman pune punctul pe „i” pentru toţi liderii şi nu numai. Principiul pauzei are la bază această acţiune atât de simplă şi totuşi atât de uitată şi de neluată în seamă: înainte de orice decizie, ia o pauză!

De câte ori nu ni s-a întâmplat să ne grăbim, să luăm decizii pe loc fără pic de timp de gândire, să ne aruncăm pur şi simplu cu capul înainte sau, extrema cealaltă, să depunem un efort ce depăşeşte efectul acţiunii. Nu înseamnă că este o acţiune greşită, dar nu ar fi mult mai bine să ştim că am pus în balanţă toate variantele, ne-am odihnit creierul înainte şi nu ne-am agitat mult şi fără rost? Cu siguranţă că da.

Pauza, ca şi somnul, este un proces natural care nu poate fi ignorat dacă ne dorim să muncim la cote de vârf ale performanţei. Din păcate, pentru mulţi, această noţiune s-a pierdut în tumultul şi agitaţia zilnică iar pentru alţii este chiar o noţiune necunoscută.

În această carte găsim metode şi sfaturi pentru a aplica eficient principiul pauzei. Cuprinsul este format din prezentarea principiului pauzei şi apoi trei tipuri de pauze: pauza pentru creşterea leadershipului personal, pauza pentru a potenţa dezvoltarea celorlaţi şi pauza pentru a creşte cultura inovării. Aş putea scrie această recenzie numai din citate din carte pentru că este plină de înţelepciune şi de sfaturi utile.

„Observă munca. Fă munca. Nu te amesteca prea mult. Succesul vine atunci când faci doar ceea ce este suficient, nu prea mult”. Principiul acţiunii limitate (principiul taoist)

  • Plusuri

    Kevin Cashman are un stil concis, clar, fără prea multe ocolişuri, spune lucrurilor pe nume şi atinge punctele esenţiale.

  • Recomandari

    Celor care vor să îşi îmbunătăţească stilul de muncă personal, dar şi al celor cu care lucrează zi de zi.

Categorie: | Autor: | Editura:



Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro