bookblog.ro

Darul prezentului

Scris de • 11 July 2013 • in categoria

Titlu: The gift of now
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2011
Numar pagini: 144
ISBN: 978-973-111-247-3
Cumpara cartea

Trecutul este istorie, viitorul este mister, prezentul este un dar.

Cuvintele potrivite sunt întotdeauna un fel de medicină preventivă. Asta aș spune dacă aș fi nevoită să rezum într-o propoziție care e rolul/esența acestei cărți. The gift of now are menirea/capacitatea de a ne fixa atenția asupra prezentului și a ne face să-l trăim mai intens, conștient și fără atașament. Mai întâi trebuie să ne transformăm prezentul în cel mai bun prieten, abia apoi putem arunca o privire și-n trecut pentru a ne însuși lecțiile pe care ni le-a pregătit, apoi spre viitor pentru a ne face o idee despre tot ce putem construi folosindu-ne de „acum”.

the gift of now citat 1

Este important să învățăm să trăim în prezent, fără acest lucru nu am avea acces la adevărata fericire/împlinire, pentru că am pierde o mulțime de oportunități nevăzând ce se află în fața ochilor noștri. Netrăind un perpetuu „acum”, ar însemna să ne mințim singuri, să locuim într-o pseudo-realitate construită de proiecțiile noastre.

Textele și imaginile cuprinse în carte sunt dovada creativității eliberate pe parcursul procesului de transformare personală, astfel că DANAND (Daniela Andreescu) ridică spiritualitatea la rangul de artă, arătându-ne cât de mult poate beneficia o ființă de pe urma unei deschideri totale în fața darului pe care îl reprezintă prezentul. Felul în care acestea se completează și comunică cititorului, oferă posibilitatea regăsirii sinelui autentic prin sondarea unor zone ascunse ale psihicului uman obișnuit să fugă din calea intensității conștientizării prezentului.

the gift of now citat2

Sunt multe lucruri de descoperit în această carte care te face să realizezi cu entuziasm și ușurare că uneori nu e nevoie să faci nimic, a știi e suficient, deoarece cuvântul/informația are puteri nebănuite. Îți stârnește o poftă incredibilă de a te manifesta prin artele vizuale, îți trezește curiozitatea față de asemic writing și haiga, dar mai ales te ghidează spre capacitata de a avea o minte deschisă, care nici nu respinge, nici nu acceptă, ci explorează posibilitățile. Pentru că viața nu e altceva decât un experiment la care poți participa de bunăvoie sau pe care îl poți respinge. Iar ceea ce contează nu e drumul pe care îl alegem sau destinația, fiindcă în cele din urmă toate călătoriile/cărările duc în același loc. Ceea ce face distincție la final, va fi felul în care trăim această călătorie.

Unul dintre textele mele preferate din această carte:

Faith Fix
Scientists have discovered the Secret of Life.
They rush to the nearby Church to ask for forgiveness. Two angels wearing protection gloves stop them at the entrance.
Go back! Repeat the experiment, duplicate the results and then we’ll talk!
The priest is not in. He is elsewhere, leading a collective prayer experiment. His research aims to prove that changing a word in a prayer can make God’s will change.
Some clever students hack into the Judgement Day Computer. Angels and devils, they all become unemployed.
The scientists can easily enter the Church. They are forgiven, since the priest’s experiment has been successful.

  • Plusuri

    Îmbinarea imaginilor cu texte poetice, jocuri de cuvinte și povestioare nelipsite de umor, în mijlocul lor ascunzându-se mereu câte un mesaj spiritual

  • Recomandari

    Dacă vreți să faceți cadou cuiva o carte și nu știți ce, The Gift of Now e cea mai potrivită alegere

Categorie: | Autor: | Editura:



Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro