bookblog.ro

De-a v-ati ascunselea cu natura – animale din râuri şi lacuri

Scris de • 2 June 2010 • in categoria

Titlu: De-a v-ati ascunselea cu natura - animale din râuri şi lacuri
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2009
Traducere:
Numar pagini: 22
ISBN: 978-973-8956-97-1

Numele colecţiei "De-a v-aţi ascunselea cu natura" dă un indiciu despre ce ar putea această carte să conţină. Este un joc, o formă atractivă de a afla lucruri noi, nebănuite, despre ţinuturi poate niciodată vizitate, dar care farmecă de mult biologii şi geografii" şi cum din joc invăţătura este asimilată mult mai bine, consider că scopul său va fi atins.

La vârsta curiozităţii, toate elementele naturii capată un alt sens. În ideea de a-l ajuta pe cel mic în explorarea lumii, Editura Prut îi pune la dispoziţie o lupă şi imagini rupte din realitatea vietăţilor din preajma râurilor şi a lacurilor.

Cartea reprezintă un real ajutor pentru părinţi, răspunzând multor "De ce?"-uri în ceea ce priveşte fauna unor zone geografice din apropierea apelor.

Sinceră să fiu, m-am bucurat când am primit-o, iar asta pentru că, pasionată de geografie şi biologie, m-a încântat ideea de a-i introduce pe cei mici intr-un domeniu atât de larg, oferind informaţii atât de plăcute, intr-un mod atrăgător.

Desigur, paginile pliate stârnesc cel mai mult interesul, ascunzând un test de perspicacitate, provocându-l pe explorator. Lupa este un ajutor necesar, oferit de carte încă de la început, pentru că animăluţele sunt bine ascunse şi doar un ochi ager, însoţit de o lupă, le poate descoperi.

Culorile vii, imaginile clare şi explicaţiile pe înţelesul tuturor fac din această carte un prieten al copiilor interesaţi de natură, de ecosistemele diferitelor zone, iar cel mai interesant lucru este acela că sunt descoperite cele mai uimitoare apariţii din habitatele râurilor şi lacurilor respective.

Apelând, ca de obicei, la experienţa personală, văd această carte, inteligent concepută, ca pe un ajutor pentru şcoală şi grădiniţe,întrucât informaţiile primite în mod obişnuit de elevi şi preşcolari sunt cu mult mai sărace decât pot aceste materiale să ofere.

Vă sfătuiesc să vă lasaţi copiii să privească în interiorul acestor lumi. Colaboraţi cu cei de la editura Prut pentru a-i atrage în acest domeniu vast din care, odată intraţi, nu vor mai vrea să evadeze.

Scris de Antonia Niţă

    Categorie: | Editura:



    Lasa un comentariu

    Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

    Citeste si

    Copyright ©2011 Bookblog.ro