bookblog.ro

De prin viață adunate

Scris de • 2 February 2013 • in categoria

Titlu: Comicpedia
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2012
Traducere:
Numar pagini: 420
ISBN: 978-973-50-3500-5
Cumpara cartea

„O să fiu atât de concis, încât am terminat deja. Salvador Dali”

Cumpără titlul în engleză

Des MacHale, matematician pasionat de colecționarea vorbelor de duh, intră în atenție cu o culegere, impresionantă ca dimensiuni: peste cinci mii de citate strânse de-a lungul vieții. Vorbele de duh aparțin unor cunoscuți actori, sportivi, oameni politici, scriitori, oameni de știință, arhitecți, muzicieni etc. Vorbim de Winston Churchill, Toni Blair, Pablo Picasso, Mae West, Arturo Toscanini și mulți alții. Des MacHale ne aduce un zâmbet în colțul gurii prin aceste citate haioase și pline de întelepciune.

„În primul rând, el trebuie să provoace râsete sau măcar zâmbete. Prea multe cărți de această factură conțin nerușint de multe citate fără valoare și câtuși de puțin hazlii. Afirm cu toată modestia că volumul acesta este altfel”, spune autorul despre cum ar trebui să fie un citat.

Nu pot să nu admir reușita autorului de aduna 5000 de citate și mai mult, pe diverse domenii, de la afaceri la casătorie, de la muzică la literatură, la medicină sau politică. E adevărat, nu toate citate au acel ceva care m-au facut să le rețin sau să zâmbesc, dar asta nu înseamnă că nu spun un adevăr.

Întotdeauna când am citit o carte am avut și un creion în preajmă, tocmai pentru a sublinia propozițiile inteligente, haioase sau care pur și simplu atingeau o coardă sensibilă. Comicpedia este un fel de caiet cu citate al lui MacHale, pe care l-a și publicat. Numărul mare de citate denotă că acesta a citit destul de mult și în afară de asta nici nu a pierdut nimic din ce se întâmpla în lume. Citatele au fost culese din cărți, reviste, ziare, de la radio sau TV.
Deși credeam că e destul de greu să citesc o astfel de carte, am citit-o în mai multe reprize , întorcându-mă la ea de câte ori vroiam să citesc ceva amuzant. „Nu spun că sunt bătrân, dar la ultima aniversare lumânările au costat mai mult decât tortul- Bob Hope”, unul dintre citatele care m-au amuzat.

 • Plusuri

  Citatele sunt din diverse domenii și din diverse timpuri.

 • Recomandari

  O adevărată comoară pentru biblioteca oricui. Recomand tuturor și mai ales celor în impas atunci când vor să facă un cadou.

Categorie: | Autor: | Editura:Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

 1. florilegium spune:

  O carte minunată. Pare anume gândită pentru a fi făcută cadou! :)

  raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro