bookblog.ro

Dincolo de durere

Scris de • 2 July 2020 • in categoria ,

Titlu: Dincolo de stele
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2019
Traducere:
Numar pagini: 416
ISBN: 978-606-33-4085-7

O femeie moare și lasă în urmă o familie îndurerată, un tată care nu știe cum să se apropie de copii și o prietenă care nu își vede viitorul fără cea mai bună prietenă din copilărie până acum.

O moarte este momentul în care totul se schimbă și nimic nu va mai fi la fel. Tully Hart are 50 ani și este vedeta unei emisiuni de televiziune, dar de când a auzit de moartea prietenei sale viața i se întoarce cu susul în jos și nu are nici cea mai vagă idee despre cum și-ar putea reveni.

Durerea ei este cu atât mai mare cu cât mama sa i-a oferit sentimentul de părăsire care a urmat-o oriunde s-a dus. Doar această prietenă i-a alinat suferința. Pe de altă parte, după ce că nu știe cum să se adune pe sine, prietena sa Kate a făcut-o să-i promită că le va fi alături celor mici. Cum să știe să fie alături de trei copii aflați în stadii diferite de dezvoltare când ea nu știe cum să se ridice pe sine?

Johnny o iubea atât de mult pe soția sa că nu poate accepta moartea ei. Nici nu vrea să discute despre acel moment decât atunci când este prea târziu. Simte că viața lui nu înaintează fără ea, iar fiica adolescentă, Marah, nu îi face viața deloc mai ușoară. Rămas singur cu doi gemeni băieți și o adolescentă aflată în faza de negare, Johnny se simte copleșit de situație și simte că dă greș în fiecare zi.

O familie se chinuie să rămână uinită, iar o femeie singură se simte mai singură ca de obicei. Planurile și viețile lor se întrepătrund într-un mod în care totul se va schimba. Pentru Tully viața sigur nu va mai fi la fel în momentul în care mama sa dependentă de droguri vrea să reapară în viața ei.

Această carte este ca o gură rece de aer sau un ghid de supraviețuire. Un memento că lucrurile puteau să fie și mai rău. O lecție de viață pentru cei care cred că nu mai pot sta cu aceiași oameni în casă. Aviz pentru ei: chiar dacă oamenii dragi ne mai supără, atunci când vor dispărea totul va fi mai greu fără ei. Ar trebui să le spunem tot ce simțim atunci când o facem pentru a nu regreta mai târziu.

Această carte este despre dispariție și regăsire, familie și singurătate, maternitate, iubire, prietenie, speranță, dar mai ales despre noi începuturi. Acele începuturi care au loc în fiecare zi când acceptăm să ne dăm jos din pat și să trăim. O luăm de la capăt prin simpul fapt că mai respirăm o dată. După fiecare durere, traumă, dispariție, cel mai simplu pas de trecere peste este să reușim să mai respirăm o dată, apoi să repetăm până vom uita ce avem de făcut. Până devine automat, atunci ne-am vindecat.

  • Plusuri

    Acțiunea care te ține în priză și o introspectie de invidiat atât în mintea unui bărbat, cât și a unei femei.

  • Minusuri

    Succesiunea de planuri – Tully, Johnny – poate bulversa.

  • Recomandari

    Ascultă asta în timp ce citești: https://www.youtube.com/watch?v=4E7akIu9zEM

Categorie: , | Autor: | Editura:Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro