bookblog.ro

Dragă John

Scris de • 1 October 2021 • in categoria

Titlu: Dragă John
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2021
Traducere:
Numar pagini: 272
ISBN: 978-606-33-7086-1

Nicholas Sparks este unul dintre autorii care reușesc să îmbine atât de frumos două sentimente total contradictorii, cum ar fi tristețea și fericirea sau entuziasmul și tragicul. Faptul că întotdeauna se poate întâmpla ceva care să distorsioneze finalul povestirii lui Sparks îi face cărțile cu adevărat speciale.

El este autorul ale cărui cărți au adus pe micile ecrane povești de dragoste care ne vor rămâne pe viață în minte cum ar fi: The Notebook/ Jurnalul sau chiar aceasta, Dragă John. Poveștile sale de viață, de iubire în general, ne umplu de dragoste, speranță, entuziasm, euforie și ne lasă cu impresia că totul se poate să fie mai bun.

Prin cărțile sale, scriitorul te ajută să înțelegi că în viață nu se întâmplă totul așa cum ne dorim, ci există și excepții când oamenii se despart chiar dacă se iubesc sau se îmbolnăvesc subit, iar viața lor devine tragică. Mulți dintre noi vrem să ne detașăm de problemele zilnice atunci când citim o carte, însă aici avem ocazia să găsim răspunsuri la câteva întrebări și să acceptăm mai ușor realitatea. Această carte vindecă durerea și îți readuce speranța în suflet conferind un plus de încredere în ziua de mâine.

„…am înțeles într-un final, ce înseamnă dragostea adevărată. (…) dragostea adevărată înseamnă să îți pese de fericirea altei persoane mai mult decât de a ta, indiferent de cât de dureroase ar fi alegerile pe care trebuie să le faci.

Dragă John este un roman de dragoste foarte apreciat de către cei care preferă finalurile fericite, chiar dacă povestea în sine este puțin zbuciumată. Cuvintele atent alese au o sensibilitate aparte și te fac să simți vibrația puternică a sentimentelor ca și cum ai fi parte din poveste. Dacă vrei o escapadă din cotidian, tocmai ai găsit-o.

Lui John nu-i prea plăcea școala, iar pentru că nu avea nici o idee despre ce să facă în viață, s-a înrolat în armată. Tocmai atunci când se aștepta mai puțin, John întâlnește o fată pe nume Savannah, care îi răpește inima. S-au plăcut încă de când s-au văzut și s-au îndrăgostit imediat unul de celălalt. Savannah și John abia așteaptă să se termine stagiul militar pentru a se căsători.

Dar după tragicul eveniment de la 11 septembrie 2001, nimic nu mai e ca la început. John consideră că datoria lui este să își apere țara, și într-un mod total neașteptat, Savannah se îndrăgostește de altcineva.

Nu vei putea trece niciodată la un alt capitol din viața ta, dacă îl vei citi mereu pe cel care s-a încheiat.

Dragă John este de fapt formula introductivă a scrisorii pe care o primește el, iar aceste două cuvinte au un impact deosebit de puternic asupra lui și îi schimbă radical povestea de viață. Atunci când John se întoarce acasă din armată, acceptă cu greu faptul că fata care a fost și încă este iubirea vieții lui, este căsătorită cu altcineva. Îi este aproape imposibil să treacă peste.

Uneori avem nevoie de o evadare din propria conștiință, parcă sufocată de vise, idealuri și dorințe care se îndeplinesc prea greu sau prea târziu. Să evadăm în viața altcuiva unde să nu știm ce se va întâmpla, dar abia așteptăm să vedem. O simplă pauză de la stres, griji, anxietate, ne poate aduce înapoi stăpâni pe situație.

 • Plusuri

  Te lasă cu o senzație de bine și optimism.

 • Minusuri

  Uneori lipsește tensiunea, ritmul este lin și calm.

 • Recomandari

  A se citi în momentele de tristețe sau demotivare

Categorie: | Autor: | Editura:Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

 1. . spune:

  Rezolvă tot și mulțumește-mi mai târziu Readuceți-vă soțul Puteri magice Dragoste magică Mult noroc Ucide-ți dușmanii Contactează-mă acum pe WhatsApp 27834700315

  raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro