bookblog.ro

Exercițiu de imaginație

Scris de • 29 December 2014 • in categoria

Titlu: Prâslea cel Voinic și Merele de Aur
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2014
Numar pagini: 98
ISBN: 9786068642079

Ce poți să spui despre un roman grafic care transpune una dintre poveștile copilăriei în imagini?

Că e genial? Că ideea de a combina mai multe povești îl face mai interesant și că nu îl poți lăsa din mână până nu îl citești din scoarță în scoarță? Sau că e genul de roman grafic care o să te facă să râzi cu gura până la urechi în metrou în timp ce oamenii te privesc și mai suspect ca până acum, că doar citești Prâslea cel Voinic și Merele de Aur și ai trecut de vârsta „aia”.

Maria surducan
Maria Surducan(click aici să vezi și alte ilustrații) și-a pus penelul, pensulele și ce alte instrumente mai are în tolba creativă în slujba distracției, aducând un suflu nou într-o poveste veche pe care a împerecheat-o cu alte două povești culese de Petre Ispirescu și anume Pasărea Măiastră și Lupul Năzdrăvan.

Ce a ieșit e un melanj actual, proaspăt, comic peste măsură, ușor ironic încât să râdă și adultul în mâinile căruia sper că va ajunge romanul.

Dincolo de povestea clasică, elementele noi (ca, de exemplu, mașinăriile Împăratului Negru și mesajul legat de invenții), mă fac să mă gândesc la o situație în care un tânăr părinte încearcă să spună o poveste copilului său, dar uită bucăți din aceasta și atunci le cârpește cu lucruri din viața de zi cu zi. Din acest motiv mi-a plăcut și finalul neașteptat dar logic.

Așa că, dragilor, în loc de recomandare vă las cu mesajul de pe coperta doi:

„Basmele sunt făcute pentru a fi mereu repovestite, reinventate și redesenate – doar astfel rămân nemuritoare.

Dacă vrei să descoperi o aventură cu prinți, prințese și balauri, cu transformări, explozii și personaje negative care-și răsucesc mustățile, cartea aceasta e pentru tine. Dacă vrei o poveste despre revoluție, deschide această carte. Dacă vrei o poveste despre iubire, moarte și iertare, o vei găsi aici. Și dacă vrei să cobori mai adânc, să cauți aurul alchimic, filosofia din spatele basmului, cartea aceasta te așteaptă.”

praslea 2

Sursa imaginilor

  • Plusuri

    Grafica și umorul.

  • Minusuri

    Că e prea scurt.

  • Recomandari

    Celor îndrăgostiți de povești.

Categorie: | Autor: | Editura:Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro