bookblog.ro

Fascinanți, dar diabolici !

Scris de • 6 October 2012 • in categoria

Titlu: Borgia. Păcatele familiei
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2012
Traducere:
Numar pagini: 695
ISBN: 978-606-579-369-9
Cumpara cartea

O tânără evreică se trezește prinsă în țesătura de intrigi din jurul familiei Borgia și implicit în luptele interne pentru putere. Viața ei de tânără femeie din secolul XVI este urmărită pe parcursul mai multor ani, arătând cum ea și cei apropiați ajung doar pioni pentru membrii puternicei familii.

Esther Sarfati devine, în urma convertirii la creștinism, doamnă de onoare a Lucreziei Borgia, fiica nelegitimă a Papei. Viața la curte este complet diferită de cea în mijlocul semenilor ei evrei și în prima parte are loc un proces de inițiere care transformă naiva și inocenta copilă într-o curteană.

Dar soarta îi este pecetluită când se îndrăgostește fără speranță de fratele stăpânei ei, Cesare. De acum Esther începe să urmărească o nălucă ce pare mereu să-i scape printre degete. Bărbatul nu e niciodată cu totul al ei și nu reușește să înțeleagă care-i sunt cu adevărat planurile. Întunecat și misterios, sfidând orice regulă, putere și chiar omniprezenta religie, Cesare este punctul cetral al vieții ei; dar se pare că nu este singură în această situație...

Chiar și după ce are un copil cu el, Esther continuă să fie pasată între cei doi frați Borgia în funcție de necesitățile proprii sau după planurile pentru succesiune. Legătura dintre Lucrezia și Cesare o ține captivă pe Esther care nu reușește să facă ce vrea ea, ci este manipulată.

Realitatea dură a timpului, când viața unui om nu valora prea mult pentru stăpânul atotputernic, face ca aventura tinerei „conversa” să fie și mai dificilă. Ea încearcă să fie subtilă și să-și croiască un viitor pentru ea și copilul său printre urzelile din jur, dar oricât de puternică i-ar fi voința, nu dispune de prea multe drepturi sau mijloace de acțiune.

La final află secretul care îi leagă atât de strâns pe cei doi frați și vede modul în care ei i-au dirijat viața, dar oare o mai ajută asta acum când a renunțat la familia și viața ei fără a găsi un loc de care să aparțină ?

Din punctul meu de vedere cea mai puternică figură din carte este cea a lui Cesare Borgia pe care cel mai adesea îl vedem prin ochii Estherei. Partea lui demonică și întunecată este contrabalansată de rândurile unor scrisori de dragoste alcătuite cu măiestrie de autoare.
Romanul îmbină realitatea istorică cu bârfe și zvonuri din acea perioadă. Puternica familie Borgia a fascinat întotdeauna, membrii fiind invidiați pentru frumusețe, dar și cunocuți pentru cruzimea cu care își urmăreau țelurile.

Nu vă lăsați descurajați de cele aproape 700 de pagini ale cărții, or să zboare în timp ce vă întrebați dacă eroina n-o să-și dea seama în cele din urmă de ceea ce se întâmplă ;). Un artificiu foarte ingenios găsit de autoare este format din motto-urile de la începutul fiecărui capitol – abia la final capătă sens și-ti poți da seama despre ce este vorba.

 • Plusuri

  Este o poveste frumoasă și romantică

 • Minusuri

  Sfârșitul este parțial previzibil

 • Recomandari

  Celor care preferă romanele de dragoste

Categorie: | Autor: | Editura:Citeste cele 2 COMENTARII si spune-ti parerea!

 1. Ana spune:

  Am vazut si eu cartea in librarie si am rasfoit-o. Am o curiozitate: este bine scrisa? Povestea este fara indoiala captivanta.
  Multumesc!

  raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro