bookblog.ro

Femeile sunt neamul cel mai oropsit

Scris de • 24 September 2021 • in categoria ,

Titlu: Jackie și Maria
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2021
Traducere:
Numar pagini: 448
ISBN: 978-606-33-7532-3

Gill Paul, o scriitoare pe care o iubesc pentru poveștile pe care le spune și pentru magnetismul personajelor sale, a ales ca motto al cărții sale, Jackie și Maria, un scurt fragment din monologul Medeeei din tragedia lui Euripide: Dintre toate ființele înzestrate cu duh și gândire, femeile sunt neamul cel mai oropsit. Inspirată alegere... având în vedere cele două personaje principale ale cărții sale: Jackie Kennedy și Maria Callas. Frumoase, celebre, bogate, înzestrate cu minunate calități intelectuale și artistice, dar profund nefericite și vulnerabile, fiecare în felul ei.

Cele două personaje gravitează în jurul aceluiași bărbat: nu mai puțin celebrul Aristotel Onassis. Rămasă văduvă în urma asasinării celui mai tânăr președinte din istoria Statelor Unite ale Americii, Jackie Kennedy crede că îi va fi imposibil să iubească un alt bărbat și să se recăsătorească. Dar, îl întâlnește pe magnatul grec, Aristotel Onassis, care îi promite luna de pe cer pentru a o convinge să devină noua doamnă Onassis. Destul de repede, Jackie înțelege, însă, că în viața lui Ari există o altă femeie, care nu poate fi înlocuită: cântăreața de operă, Maria Callas, ea însăși parte din istoria culturii universale. Un trio care va face viața ambelor femei imposibilă și va deschide larg ușile suferinței și frustrării. Totul asezonat cu minciunile, promisiunile false și duplicitatea lui Onassis. Scena clasică de tragedie...

Cartea alternează planurile narative construite în jurul lui Jackie Kennedy și a Mariei Callas, cu Onassis intrând și ieșind din scenă, ca un personaj de tragedie antică. În anii 1950, Jackie este căsătorită cu Jack Kennedy și încearcă să treacă cu vederea infidelitățile acestuia (inclusiv una cu sora lui Jackie), gândindu-se chiar să divorțeze. Maria Callas este căsătorită Giovanni Battista Meneghini, primul său impresar. Este nefericită, fără să o știe prea bine. Dar îi va deveni clar în momentul în care îl întâlnește pe Onassis. Bărbatul care va fi, dincolo de orice îndoială, dragostea vieții sale. Ceea ce urmează este, poate, povestea clasică a oricărui triunghi amoros, condimentată cu orgolii nemăsurate, durere, eșecuri, tentative de sinucidere (ale Mariei Callas) și un final... cum altfel... decât tragic.

Gill Paul reușește să scrie o carte care se citește dintr-o suflare, o poveste fascinantă despre două femei care au făcut istorie, fiecare în felul ei, și pe care frumusețea, celebritatea și inteligența nu le-au ferit de mari suferințe și tragedii.

  • Plusuri

    Finețea psihologică cu care autoarea descrie gîndurile, sentimentele și conflictele interioare ale personajelor principale.
    Detaliile de epocă care conturează aproape cinematografic atmosfera anilor ’50 – ‘70 din lumea celebrităților momentului.

  • Recomandari

    O carte frumoasă despre dragoste, minciună și speranță.

Categorie: , | Autor: | Editura:Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

  • Dolly Alderton - Fantome

Copyright ©2011 Bookblog.ro