bookblog.ro

Secrete care pică în mâna cui nu trebuie

Scris de • 30 July 2011 • in categoria

Titlu: Impecabil. Micuţele Mincinoase 2
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2011
Traducere:
Numar pagini: 352
ISBN: 978-973-102-357-1

În cel de-al doilea volum al seriei Micuţele Mincinoase, cele patru fete din Rosewood îşi continuă viaţa, deloc liniştită, după ce au luat parte la înmormântarea prietenei lor Ali. Odată cu vestea morţii lui Alison, misterul din jurul lui A. se amplifică şi fetele încearcă să afle cine e acest expeditor secret al mesajelor care le reamintesc, permanent, de secretele lor vechi şi noi.

Iar în cursa lor cu obstacole, chiar dacă nu simt că fac parte din aceeaşi gaşcă, ca pe vremea lui Ali, îşi dau seama că au nevoie una de cealaltă pentru a-l descoperi pe A. Şi, încet, încet, învaţă din nou să aibă încredere şi să comunice.

Apropos de A., în primul volum am crezut că va avea rolul pe care Gossip Girl îl are în serialul omonim. Personajul din umbră care dezvăluie informaţii secrete, dar cu care toată lumea s-a obişnuit şi nu mai contează cine e. Ei bine, în cazul de faţă, secretele pe care le ştie A. sunt atât de incomode pentru fete, încât ar fi dispuse să facă orice numai să-l găsească şi se expun multor riscuri pentru a-i afla identitatea.

Tot spre deosebire de primul volum din seria Micuţele Mincinoase, în care am avut impresia că povestitorul mă ţine oarecum la distanţă de personaje şi pot să văd doar părţile evidente, "Impecabil" intră în profunzimea caracterelor unde se găsesc explicaţii pentru toate acţiunile fetelor, bune şi rele. Pericolul iminent al destrămării familiei din cauza infidelităţii tatălui, rivalitatea în faţa părinţilor cu sora cea mare, lipsa prezenţei tatălui în viaţa de zi cu zi, acceptarea homosexualităţii - toate sunt explorate în cuvinte simple, scene plastice şi mult dialog.

Trebuie să recunosc că am fost plăcut surprinsă de acest al doilea volum din Micuţele Mincinoase. Aproape că etichetasem seria ca fiind una pentru adolescente, antrenantă, dar uşor superficială. Citind "Impecabil" m-am bucurat de personaje mult mai bine construite, întorsături de situaţie şi pasaje atât de bine scrise încât simţeam eu durerea în piept, neputinţa, furia - toate sentimentele intense trăite de cele patru fete.

Aştept cu nerăbdare următorul volum, care am văzut că apare la jumătatea lunii august, şi sper să fie cel puţin la fel de bun că acesta.

Vreau cartea Impecabil. Micutele mincinoase 2

  • Plusuri

    Personaje foarte bine construite, dinamism, mult dialog.

  • Recomandari

    Tuturor celor care îşi doresc o lectură condimentată cu acţiune şi mister şi/sau celor care vor să-şi aducă aminte de adolescenţă şi probleme ei.

Categorie: | Autor: | Editura:Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

  • Orfani in Brooklyn

Copyright ©2011 Bookblog.ro