bookblog.ro

Înainte să te cunosc

Scris de • 14 July 2021 • in categoria

Titlu: Înainte să te cunosc
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2017
Traducere:
Numar pagini: 400
ISBN: 978-606-33-0767-6

„Înainte să te cunosc” scrisă de Jojo Moyes, este o carte care te ține cu sufletul strâns pe tot parcursul lecturii și care te face dornic să afli cât mai repede cum se sfârșește această poveste de dragoste. Scriitoarea impresionează prin stilul ei de a povesti pentru că are darul de a te transpune mental în centrul povestirii și implicit te face să simți la intensitate maximă sentimentele personajelor principale.

Acest lucru te ajută să îți imaginezi acţiunea completă, decorul şi oamenii care dau viață poveștii în sine. În timp ce filmul îți expune în plan vizual acțiunea, cartea reușește să ducă plăcerea de a citi la un alt nivel, prin puterea cuvintelor și a stilului de scris. Dacă ai văzut filmul și ai rămas plăcut impresionat de acțiune, cu siguranță merită să citești și cartea pentru a trăi o astfel de experiență.

De cele mai multe ori, atunci când citim o carte și suntem captivați de subiect există tendința de a ne imagina într-un fel sau altul finalul. Iar dacă ești o fire romantică bineînțeles că te aștepți ca totul să fie roz și frumos, însă uneori finalul poate lua o întorsătură neașteptată. Așa se întâmplă și în cazul cărții „Înainte să te cunosc” (Me before You) unde finalul nu pare a fi întocmai cel așteptat de cititori.

Totuși, chiar și în acest context, dacă stai și meditezi profund la tot ceea ce s-a întâmplat, reușești să găsești răspunsul la toate întrebările care te macină, de genul: de ce a trebuit să se întâmple așa și nu altfel? În spatele întâmplărilor expuse, se află sentimente profunde și învățăminte puternice, care își pun amprenta pe sufletul cititorilor și îi fac să privească lucrurile din viața reală cu alți ochi.

Jojo Moyes scrie surprinzător de bine și reușește să acapareze mii și mii de oameni în această poveste. Stilul său de a expune acțiunea atrage atenția cititorilor, ceea ce explică și vânzările extrem de mari.

Această carte este deosebit de captivantă și menține atenția la un nivel ridicat încă din primele rânduri. Este o carte care îți ajunge la suflet și te face să plângi și să te bucuri odată cu participanții la acțiune. Temele dezbătute în această povestire sunt extrem de profunde. Pentru a înțelege pe deplin toate detaliile trebuie să privești în profunzimea lucrurilor și să le analizezi din perspectiva întâmplărilor.

Tema principală din acest roman este iubirea prezentată pe mai multe planuri. Aici nu este vorba doar despre iubirea dintre cei doi protagoniști, Will Traynor și Loisa Clark, ci și de iubirea dintre părinți și copii, iubirea dintre frați și surori, iubirea dintre amanți. Deși este un sentiment ce se regăsește pe tot parcursul romanului, există o diversitate de situații care fac iubirea să își piardă din intensitate. Trecerea timpului, rutina, certurile din lipsa banilor, boala, neputința, absența schimbă efectiv acel sentiment minunat de iubire într-o gamă atât de variată de sentimente.

În ciuda conflictelor și obstacolelor, Louisa Clark privește fiecare situație cu optimism. Felul ei de a fi și de a se purta este total opus cu nervozitatea și tiranismul lui Will Traynor. Chiar dacă cei doi par că nu au nimic în comun, totuși sunt cuprinși de iubire, ceea ce face ca povestea sa fie cu atât mai interesantă.

    Categorie: | Autor: | Editura:



    Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

    1. Thanks for posting such a great blog or article. It contains wonderful and helpful information. Keep up the good work!

      raspunde

    Lasa un comentariu

    Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

    Citeste si

    Copyright ©2011 Bookblog.ro