bookblog.ro

Dulceaţa adulterului

Scris de • 18 September 2011 • in categoria

Titlu: Iubire vinovată
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2011
Traducere:
Numar pagini: 288
ISBN: 978-606-579-239-5

În Iubire vinovată afli povestea unei femei căsătorite care a pierdut tot pentru câteva clipe de dragoste pasională, poveste spusă chiar de soţul înşelat. Te-ai putea aştepta la o relatare cu tendinţă răzbunătoare, prin intermediul căreia fapta femeii să fie văzută drept una reprobabilă. Şi totuşi naratorul are capacitatea de a-şi înţelege soţia mult mai bine decât am face-o noi toţi.


Eroina este Georgie, o actriţă care are împreună cu Peter, soţul ei, trei băieţi pe care îi iubeşte la nebunie. Dacă m-aţi întreba pe mine, v-aş spune chiar că îşi iubeşte mai mult copiii decât bărbatul. Este o mamă obsedată de binele, siguranţa şi fericirea lor. Toate problemele lor le resimte pur şi simplu organic, iar ceea ce reprezintă pentru alte mame mofturi şi ifose de copii răsfăţaţi, pentru Georgie sunt neajunsuri reale, care trebuie rezolvate cât mai repede cu putinţă.

Georgie este o femeie fericită. Are o viaţă ideală: un soţ care o adoră, copii care se simt mai apropiaţi de ea decât de tată şi o carieră în ascendenţă. Totuşi, de ce oamenii se plictisesc şi simt nevoia tot timpul să încerce altceva? Eroina nu se mulţumeşte cu iubirea totală dată de familie, ci se lasă prinsă în plasa unei relaţii extraconjugale, oarbă şi pasională până la autodistrugere.

“Poate că o parte din echilibrul, îngăduinţa, acceptarea pe care le cultivi odată cu înaintarea în vârstă nu sunt nici înţelepciune şi nici stăpânire de sine, ci apatie. Te amăgeşti şi-ţi spui că ai depăşit izbucnirile emoţionale, impetuozitatea deciziilor care taie orice cale de întoarcere, pentru ca apoi... Nu iei în calcul astfel de emoţii puternice. Crezi că au dispărut. Eşti părinte, ai ore regulate de somn, începi să-ţi protejezi zona lombară. Ar trebui să nu mai fii supus unor asemenea asalturi emoţionale imprevizibile.

Şi totuşi eşti. Iar când vin, aproape că te bucuri pentru că în acest fel te simţi mai plin de viaţă, ceea ce nu s-a mai întâmplat de mult, mult timp.”

Fragmentul de mai sus pare scris de Georgie – sună ca un alibi, ca o încercare de dezvinovăţire, de explicare a unor sentimente care sunt mai puternice decât voinţa proprie. Şi totuşi cuvintele îi aparţin lui Peter. Atât de mult o iubea, dorindu-şi refacerea familiei şi revenirea la starea normală a lucrurilor, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Odată ruptura produsă însă, este dificil să ştergi totul cu buretele...

Georgie aduce ca scuză faptul că este actriţă, că a intrat pur şi simplu într-un rol şi că lucrurile au prins-o în vâltoarea lor fără voie. Dacă m-aţi întreba cu cine ţin, v-aş răspunde fără nici cea mai mică îndoială: cu soţul înşelat. Pentru că a iubit-o mai mult decât a fost ea capabilă să o facă.

  • Plusuri

    capacitatea lui Peter de a pătrunde în sufletul soţiei pe care se pare că o cunoştea atât de bine, poate chiar mai bine decât se cunoştea ea personal;

  • Recomandari

    celor care vor să citească în special romane de dragoste.

Categorie: | Autor: | Editura:



Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro